Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Liv på Mars?

Liv på Mars?

Er det liv på Mars?

Karakter: 5+

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.02.2005

Nå for dagen er det store diskusjoner om det er liv på Mars eller ikke. Enkelte folk er rett å slett helt gærne for å finne liv på Mars. Er det virkelig så viktig? Er det liv på Mars?

 

Jeg selv tror ikke det er liv på Mars. Jeg tror også det aldri har vært liv der heller. Det er altfor kaldt på Mars til å være liv der. Enkelte romforskere tror det kunne ha vært liv på Mars for millioner av år siden. Grunnen til at jeg tror det, er at det har vært vann der før.

 

Som jeg sa tidligere så tror jeg ikke det kan ha vært liv der, det er det ikke nå heller tror jeg. Det er ikke oksygen på Mars. Må man ikke ha oksygen, for å ha liv? Det må vi på jorda i så fall. Jeg har flere argumenter mot liv på Mars. Det er for eksempel tynn atmosfære der. Atmosfæren gjør at det blir veldig kaldt. Jeg leste at det var -10 celsius grader der om dagene, og at det var –70 celsius der om nettene. Da kan det jo ikke vær liv på Mars. Hvordan skal noen overleve denne kulden og uten oksygen? Det går ikke an, helt umulig. Er du fortsatt ikke overbevisst? Neivell! Jeg har et par argumenter til for å overbevise deg. Kanskje den aller største grunnen til at jeg ikke tror det er liv på mars, er at det ikke er noe vann der. Vann må man så klart ha!! Men jeg kan legge til at det har vært vann der. Noe jeg kommer tilbake siden. Og det siste argumentet mitt er at det ikke er noe magnetfelt på Mars. Alle disse argumentene må du kunne ha, for å leve. I så fall her nede på jorden.

 

Mange mennesker tror også at det kan ha vært liv på Mars. Romforskere tror ikke det finnes liv den dag i dag. Hvorfor tror enkelte at det har vært liv på Mars? Grunnene til det tror jeg for at det har vært vann der før. Vært vann ja, men det har jo ikke vært noe oksygen der. Da kan det jo ikke være liv, kan det?  For mange millioner av år siden hadde Mars et veldig strekt magnetfelt, noe som Mars ikke har i dag. Det sterke magnetfeltet gjør at det kan ha vært liv der.

 

Min konklusjon er at det ikke har vært liv der, på grunn av mangel på oksygen. Det har vært vann der, men jeg tror ikke det har vært liv der uansett.

 

Hvis man skal fortsette å utforske Mars kan det bli veldig dyrt. Hvis man skal ta å sende opp mennesker for å undersøke om der er liv der, må man betale 800 milliarder kroner. Det er også ganske farlig å sende mennesker til Mars, med tanke på at man skal hjem også. Det må også være trygt å reise dit, må være veltrent, må dra dit for å utforske. Så jeg tror at mennesker som jobber med dette aldri blir å finne liv på Mars.

 

Etter å lest denne artikkelen bør du vite at jeg som har skrevet den er mot om det har vært liv, eller er liv på Mars. Man må jo ha det meste av argumentene mot liv på Mars for å leve. I så fall her nede på jorden.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil