Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Kan ikke høre deg lytte" (H. Irwin)

"Kan ikke høre deg lytte" (H. Irwin)

Bokreferat skrevet for et par år siden av "Kan ikke høre deg lytte", en bok av Hadley Irwin (som faktisk er to personer :-).

Sjanger
Referat
Språkform
Bokmål
Lastet opp
06.02.2005


Kan ikke høre deg lytte er en bok av Hadley Irwin, og handler om en jente som heter Tracy. Hun er 16 år gammel, og bor sammen med moren- en suksessforfatter som stadig intervjues på TV, iført Tracy`s klær. De har ikke så bra forhold; før snakket de om alt, nå bare krangler de. Vennene til Tracy, som det også handler litt om i denne boken, heter Amy, Mary Agnes og Stanley.

 

Tracy, Amy og Mary Agnes er hos hverandre nesten hver dag, og når de har muligheten, tar de litt Rom fra foreldrene. Stanley er en annen kamerat som Tracy har kjent siden hun var liten, og ettervert oppdager Tracy, Amy og Mary Agnes at Stanley har et problem med alkohol. Han begynner å drikke, og å bruke narkotika. Tracy prøver å advare han, men han sier han vet hva han gjør, og dessuten føler han seg mye bedre når han har tatt litt stoff.

 

Når Tracy prøver å tjene litt penger, får hun jobb hos Dr. Grantham, en jobb der hun skal lese litt forskjellig for han. En dag når hun kommer inn på kontoret hans, vil han ikke lese, han vil snakke; snakke om hvordan ungdommen er nå for tiden. De begynner å snakke, og når de kommer inn på temaet narkotika, forteller hun ham om Stanley, men i stedet for å bruke han, later hun som om det er en hun, og sier at ”hun” vil være anonym. Dagen etter vet hele byen om at det er noen på skolen som bruker stoff. Noen foreldre, B.L.A moren til Tracy og moren til Stanley, går sammen for å lage en klubb kalt EFMS(Engstelige Foreldre Mot Stoff), og kjemper mot stoff. På avsluttningsfesten for skolen blir flere ungdommer tatt i å bruke narkotika, og stede(grustaket) blir stengt av. Dagen etter blir det satt i gang en masj mot narkotika, og den er det EFMS som står for.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil