Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fylla har skylla!

Fylla har skylla!

Forelskelse og ungdomsfyll. Den handler om to jenter som er på lan og drar på fest...

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.02.2005
Tema
Fest


Nå lå de i sofaen nede i "kåken" til Anders, de skulle egentli ikke være der. Faren til jentene arrangerte lan i grendahuset, men Mari og tvillingsøstra Marie hadde fått en telefon om at Olav, Kris, Bjørn, Petter og Anders satt nede til Anders og drakk, og de lurte på om de ville komme en tur. Marie liker fortsatt Bjørn det var en av grunnene til at hun ville dit, men det vet ikke søstera hennes. Når de to jentene ankom stedet sto Bjørn i gården og snakket med Nina (ingen på Frøya liker henne.) Når de kom inn, satte de seg ned på hver sin stol, når Bjørn kom inn satte han seg på en stol like ved Marie, Mari ble sjalu for hun synes han var kjekk, mye kjekkere enn de andre som var der! Han tok fram et bind som han la på fanget til Marie og sa: "Ring meg når du blir 16 da." Marie ble fryktelig flau, Mari skjønte hvorfor, Marie hadde ikke fått mensen ennå. Nå satt Mari i fanget til Bjørn og delte en øl med ham. Alle guttene var ganske fulle, jentene la godt merke til at Anders hadde drukket en stund, han hadde sovnet. Bjørn og Petter klarte ikke å dy seg, de begynte å tømme øl i ørene hans, han våknet og ble pottesur, stakkars gutter. Etter ei stund gikk Anders og la seg. Han kom ut minst en gang i kvarteret for å prøve å få Mari til å komme og legge seg sammen med han, men Mari nektet, siste gangen han kom, kom han ikke lenger enn: "Mari..." før Mari svarte han med: "Nei! hold kjeft å gå og legg deg!" Etter det fant resten ut at de også skulle begynne å legge seg, jentene var sikre på at ingen merket at de manglet så de overnattet også der.


 

Så nå lå de her da, Mari hadde klart å få plassen ved siden av Bjørn, innerst på sovesofaen, han lå og holdt rundt henne, det føltes deilig. Det var litt dårlig plass så Petter og Kris lå på gulvet, Marie lå ytterst på sofaen, Olav lå på den andre siden av Bjørn og Anders hadde endelig sovnet på rommet sitt, men det gikk ikke an å sove, alle utenom Bjørn og Mari sprang på do i en fei om de spydde eller var på do, vet vi ikke men de ble iallefall aldri ferdig. Tilslutt syns Mari at Marie aldri ble ferdig, hun spurte guttene som lå på gulvet hvor hun hadde blitt av, Petter svarte: "hun gikk for en halvtime siden, hun skulle sikkert hjem og sove." Mari viste at søstra gikk opp til lanet, men orket ikke å løpe etter. "Nei, fy flate her klarer jeg ikke å ligge lenger, Mari blir du med og henter madrassen og legger den på kottet så kan vi sove der?" kom det plutselig fra Bjørn. "Må vi det da?" spurte Mari, "kan vi ikke bare sove her?" "Nei jeg gidder ikke ligge her lenger, jeg får uansett ikke sove her. Jeg legger meg på kottet, kom å bli med du å da." "Okey da." svarte Mari før hun gikk inn på kottet mens Olav hjalp Bjørn å hente madrassen. Det var iskaldt der inne, Mari frøs allerede, hun skjønte hvordan de skulle klare å sove der inne, de hadde ikke dyne engang jo! Nå kom guttene med madrassen, "jaja, her var det kaldt, dere får ligge tett intill hverandre" sa Olav og lo.

 

Mari lå alene på det trange kottet og lurte på hvor Bjørn ble av, hva om de vekker Anders og sender han inn hit, da stikker jeg til skogs tenkte Mari for seg selv. Anders er ganske stygg da. Men Bjørn kom han, etter ei stund. Han la seg tett inntil Mari, han var kosen, de rotet og sånn, selv om Bjørn hadde dame og Mari fortsatt hadde følelser for eksen sin. De sovnet til slutt sammen.

 

Det virkel ikke som de sov noe mye lenger enn et kvarter, før Mari ble vekt av at faren hennes sto i gangen og dro henne ut av kottet og Marie sto i gården. Mari skjønte at nå var det gjort, hun var tross alt bare 14 år og faren var imot at ungdommene drakk før etter de var konfirmert. Hun satte seg i gangen og prøvde å få på seg skoene, det var vanskelig, hun hadde jo fortsatt alkohol i kroppen selv om hun hadde sovet litt. Når hun hadde fått på seg de sorte fotballskoene sine gikk hun ut, når de gikk forbi lensmanskonoret sa faren til jentene: "Jeg skjønner ikke hva du ser i han der Mari, dere skal hjem og sove før dere får komme ned til lanet igjen."

 

Før de dro til Anders den kvelden hadde de vært på fest på rorbua, det var da de begynte å drikke, Mari rotet da med en annen gutt, han var iallefall dritings, han het Ole.

 

Endelig hjemme, tenkte Mari nå, hun gikk på do og når hun kom ut satt faren i sofaen på stua, hun spurte han: "Hvor skal jeg sove? Marcus ligger jo i senga mi." hun fikk et brutalt svar tilbake, faren var sur, "når du klarte å sove på et kott sammen med en av Frøyas største idioter så må du klare å finne deg en plass og sove i ditt eget hjem!"

 

Mari tok hintet og gikk opp på rommet sitt og la seg i ei seng hun pleide å slenge alle klærne sine i, lille broren på 6 sov godt i dobbeltsenga. Hun sovnet fort. Når hun våknet var det allerede blittt kveld igjen, hun kledde på seg og gikk inn på rommet til Marie og vekket henne. Når Mari så på mobilen sin når hun kom ned på lanet igjen så hun at faren hdde prøvd å ringe henne når hun var på festen. Hun hadde også fått ei melding fra søsteren der det sto: Heia, hellj på me du da?? Legg å tænke på kor my æ hate dæ æ!

 

Mari tok nå hintet, Marie likte fortsatt Bjørn! Mari fikk dårlig samvittighet, men Marie hadde jo ikke sagt at hun fortsatt var forelsket i han. Hvist hun hadde sagt det så ville ikke Mari gjort noe.

 

Kvelden etter skulle de som var igjen på lanet, bare 8. og 9. klassinger se film, "feardotcom.com", "hot chick", "Phone" og "Scary Movie 3" het filmene de skulle se, det va fire stk som lå på et bord under filmene, fra høyre så lå Ronny, Tore, Mari og Tomas. Tomas var Maris store kjærlighet akkurat på denne tiden, eller det va Tomas og Andre, eksen hennes. Filmene va skumle så Tomas lå og holdt rundt Mari, de delte sovepose for han hadde glemt sin hjemme. Det skjedde ikke noe alvorlig mellom dem. De lå liksom bare der. Etter filmene sovnet de alle fire oppe på bordet...


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil