Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Sitte barnevakt

Sitte barnevakt

Å sitte barnevakt kan være en slitsom opplevelse.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.02.2005


Puh! Og jeg som trodde at en barnevaktjobb var lettjente penger. Det hele begynte med at sent en fredags kveld ringte telefonen. Jeg hadde akkurat sovnet på sofaen og skvatt da det ringte. Jeg gjespet søvnig og reiste meg for å ta den. ”Hallo, det er hos Bergmann”, sa jeg. ”Ja, hei, er du Anne?” spurte damen i telefonen. ”Ja, det er meg, hvordan da?” spurte jeg nysgjerrig. ”Jeg burde vel egentlig presentere meg. Jeg heter Kari Christiansen, og bor noen få kvartal i fra deg. Det jeg lurte på var om du ville sitte barnevakt for de to barna mine i morgen kveld. De er ganske greie. Det er Mari på tre år og Erik på fem år. Har du lyst?” spurte Kari. Jeg tenkte meg litt om. Dette her måtte da være lettjente penger. Jeg skulle jo bare sitte barnevakt for to uskyldige unger. Det var jo bare barnemat. Jeg kunne kjøpe litt potetgull og brus , og leie en film, så var alt i boks. Det gikk opp for meg at jeg hadde sittet litt for lenge uten å svare. ”Ja, ok, det er greit det. Hvilken tid skal jeg komme?” ”Ehm, passer det bra å sitte i fra kl. 20.00-24.00?” spurte Kari litt forsiktig, på en måte for å høre om jeg syntes det ble litt for lenge. ”Det går helt fint det”, sa jeg muntert. ”Flott, da sier vi det. Holder det med 250 kroner for de fire timene? Ja, også inkluderer det at jeg kjøper litt brus og potetgull! Har vi en avtale da?” ”Jepp, det har vi. Da snakkes vi i morgen. Ha det bra”, svarte jeg. Jeg følte meg ikke så trøtt lenger. Nå fikk jeg jo penger til shopping likevel. Glad til freds skyndte jeg meg opp trappa. Jeg gikk inn på badet og pusset tennene mine. Deretter tok jeg på meg pyjamasen min og krøp i seng.

Neste morgen våknet jeg av at hanen til nabo Jensen sto og gaulte. ”Kykeliky!” skrek den. Jeg stønnet. Idiotiske hane, tenkte jeg irritert. Jeg prøvde å legge meg til å sove igjen, men jeg var allerede våken, så det hadde ingen hensikt. Da var det vel ingenting enn å stå opp jeg kunne gjøre. Jeg reiste meg opp fra sengen og gikk inn på badet. En varm dusj ville nok gjøre meg litt mer våken. Da jeg var ferdig med å dusje og var ferdig påkledd, gikk jeg ned for å spise frokost. Eggerøre og bacon hadde vært godt, tenkte jeg og slikket meg rundt munnen. Mamma hadde visst også våknet av hanen, så hun hadde allerede funnet frem stekepannen og var i full rulle med å lage frokost. Jeg sa ”God morgen”, til hun og begynte å dekke på bordet. ”Hvem var det som ringte i går kveld?” spurte mamma. ”Det var Kari Christiansen. Hun lurte på om jeg ville sitte barnevakt for barna hennes i kveld”, svarte jeg. ”Åh, hun vet jeg hvem er. Jeg har sett henne gå tur med jenta si”, sa mamma og smilte. ”Hyggelig dame”.

Etter frokosten var jeg ute og lekte litt med hunden vår, Fido. Resten av dagen gikk med til å gjøre litt husarbeid og lese til tentamen, som ikke var så langt unna.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil