Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En drøm av ditt mareritt

En drøm av ditt mareritt

En gutt som har det fælt, men er en typisk tøffing foran andre.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.01.2005

Kunne jeg bare finne den, hadde jeg gjemt meg under den hver dag. Og jeg fantes ikke. Mitt fødselsbevis brente opp, jeg forsvant og ingen brydde seg. Nei, jeg syntes ikke det var dumt at det ble ignorert, for jeg hadde jo aldri eksistert uansett. Bare levd under usynlighetskappen. Jeg fulgte med på livet mitt, så hvor jeg var og hva jeg gjorde.

 

Særlig på skolen fant jeg sted under kappen min. Den var designet min lengde og alt jeg måtte passe på var å gå forsiktig uten å dumpe borti noen. I kantina, omtrent hver dag, var du. Naturligvis, hvordan skal du kunne overleve en dag uten Colaen din? Du snakket med en gjeng som alltid. Men aldri den samme. Jeg gikk nærme og nærmere. Plutselig stakk du bort til biblioteket, går man gjennom der kommer man til rektors kontor. Jeg fulgte etter dine vage skritt.

 

Inne der sa de omtenksomt at du godt kunne dra hjem etter det fæle som hadde skjedd. Jeg sto stille ved vindu og så på blikket ditt borre seg inn i bordet. Du behersket deg godt nå, for ikke å vise følelser. Etter ca. 7 minutter gikk du alene ut igjen. Jeg fulgte etter. Gikk rett ved siden av, men passet meg for døra. Du sa til noen kamerater at du hadde fått kjeft for å ha skulket.

 

Du snur deg mot en annen og jeg bøyer meg for å se deg igjen. Profilen din er nydelig. Jeg merker du er så annerledes enn resten her. Ikke pen, men så annerledes pen. Og for de som har opplevd det, vet man at den typen pen er penere enn den vanlige. Hvis du skjønner?

 

Jeg kom så nærme deg jeg kunne. Du hadde masse hår i etterskinnet av da du farget det svart. Noe var lyst. Nydelig hår som krøllet seg til en stjert (jeg likte å kalle det for en stjert) bak ved begynnelsen av ryggen din. Det var ganske sexy egentlig. Litt røft og spesielt. Svart t-skjorte, jeg kunne lukte deg. Ingen parfyme, men en egen lukt som buktet seg rundt meg og slukte meg hel.

 

Jeg kunne se dine tunge øyne en millimeter fra mine, og ingen andre var deg så nær. På vei tilbake til Mekaniske fag løp jeg etter for å holde tritt. Du snur deg for å se om noen var bak deg, men det var ingen der. Bare jeg. I alle situasjoner hvor du gikk ble jeg ustø.

 

På hjemveien hørte jeg stemmen din snakke i øret mitt og jeg kjente kroppen din varsomt mot armen. Du snakket om mye rart til han bak deg. Hjemme hos deg gikk du alltid alene inn på rommet ditt. Setter på Black Sabbath’s Fluff og sovner forsiktig i den blå dyna di. Og puten blir våt ettersom sekundene forsvinner, jeg veit du føler et enormt savn etter det som har skjedd.

 

Jeg er så nærme deg og føler ekstase, men vil gi trøst. Jeg stryker hånden min mot kinnet ditt, gjennomvått. Jeg tørket noe bort, men du kommer med flere. Så lurer jeg på om jeg burde gå, du vil vel være i fred. Men du ser lengselsfullt og trist mot meg (jeg trodde forresten jeg var usynlig) og sier jeg aldri må dra fra deg. Og jeg tørket en siste tåre før den nådde ned til halsen din.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil