Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En rosa drøm

En rosa drøm

Ei jentes første forelskelse.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.01.2005
Tema
Sjekking


- Hurra!! Jeg er verdens heldigste, hylte jeg der jeg satt i senga mi om kvelden. Jeg var blitt sammen med kjekkas nummer en! Vel du vil sikkert høre hvordan det gikk til. Det hele startet med at det skulle være skoledisko, og jeg manglet selvsagt noen å gå med fordi ingen hadde bedt meg med enda. Vi satt i en helt vanlig kjempekjedelig skoletime. Vi hadde altså norsk (ikke akkurat yndlingsfaget mitt da, men…) Ti minutter før skoleklokka ringte landet det en lapp på pulten min, den var fra Enid. Der stod det:

 

Vent på meg ved

skoleporten, jeg må sitte

Igjen i dag også. =(

Enid.

 

Endelig ringte det ut for siste gang denne skoledagen. Jeg gikk ned til skoleporten for og vente på Enid. Når jeg hadde stått ved skoleporten i cirka et kvarter kom Enid pesende bort til meg.

-Jeg var flink i dag så jeg slapp ut tidligere sa hun fornøyd.

-Så bra! Enid har blitt flink! Sa jeg ertende.


-Kutt ut så rampete er jeg vel ikke? Sa hun ironisk.

-Forresten hvem vil du at skal be deg på diskoet i kveld? Spurte Enid nysgjerrig.

-Hmm. Kjekkas nummer en selvsagt. Henrik. Sa jeg drømmende, du da?

Enid tenkte en stund før hun svarte:

-Samme her tror jeg, eller kanskje Tedd, han er jo søt han også da.

-Vi sees sa jeg da vi hadde kommet bort til huset der jeg bor.

 

Den kvelden satt jeg oppe lenge oppe i senga mi og tenkte på om hvem som ville be meg med på diskoet i morgen. Eller tenk om det er ingen som kommer til å be meg så jeg må gå alene mens alle de andre hadde partnere. De tankene var så fæle å tenke på at jeg viftet dem fra

meg så jeg fikk til å sove.

 

Tidlig neste morgen våknet jeg av at det luktet pannekaker over hele huset. Jeg tok på meg den slitte miss siksty buksa mi og den nye Mikke mus genseren før jeg gikk ned for og spise.

-God morgen sa mamma mens hun slengte ei pannekake opp i lufta. Det var det pappa som hadde lært henne for han var kokk på en liten restaurant som het Obelixtrixt.

Og gjett hva som skjedde! Pannekaken ble hengende igjen i taket!

Jeg startet og le helt ubehersket.

.-Det var ikke morsomt i det hele tatt sa mamma mens hun desperat forsøkte og få ned igjen pannekaka. Men der hun stod ramlet hun ned fra krakken og da startet vi begge å le.

 

Jeg og Enid gikk sammen til skolen, da det ringte inn løp vi de siste hundre meterne inn til skolen.

I dag trenger dere ikke ta fram bøkene fordi noen av dere skal gjøre i stand til diskoet i kveld, de som skal gjøre det er: Hans, Hilde, John, Mia, Enid, Kristoffer, Henrik, Kristine, Tedd og Chattie. Sa læreren vår. Vi løp bort til salen der diskoet skulle være og begynte å sette fram bord og stoler til de som ikke orket og danse. Da kjente jeg at noen prikket på skulderen min, det var Henrik. Det føltes som om jeg fløy de få meterne bort til døra og inn på gangen. Ehh… Hmm.. vil du Æh.… være med meg på diskoet i kveld? Spurte han med håp i stemmen. Ja sa jeg med en gang. Når skolen var ferdig gikk jeg alene hjem fordi Enid skulle på drill etter skolen. Og når jeg kom hjem ringte mobilen min, det var Enid. –Hei det er Enid sa den velkjente stemmen hennes, vet du hvem som ba meg på diskoet etter drill øvelsen i dag?? Tedd sa hun før jeg rakk å svare. Har noen bedt deg enda da? Jo Henrik ba meg i sta.

-Kuuuuuuuuuult! Er det sant?

-Jeppzi så sant som at vi sitter og prater om han nå. Men nå må jeg legge på for diskoet begynner om en time og jeg har ikke noe å ha på meg.

 

Jeg løp bort til rommet til Chrissie, banket på å stormet inn på rommet hennes. Hva skal jeg ha på meg? Spurte jeg min eldre søster som hadde en eldre venninne i motebransjen. –Ok svarte hun og fant fram ei sort only bukse og en sort kort topp. Gidder du å sminke meg og lage en frisyre også? Spurte jeg pent. –Nja.. ok da svarte hun.

Tusen millioner takk, du er verdens beste storesøster!

Da hun endelig var ferdig ringte det på døra. Jeg strøk den lange pariserfletta bak meg før jeg åpnet døra.

-Hei, Henrik, sa jeg.

-Hei, skal vi dra da eller?

-Ok, jeg skal bare hente veska mi først sa jeg.

 

Skal vi dra da eller? Spurte han veldig sjenert.

-Ja ok, sa jeg litt nervøst.

Da vi hadde kommet sånn cirka halvveis stanset han. – Lukk øynene sa han, det er noe jeg alltid har hatt lyst til å gi deg.

Jeg stanset og lukket øynene, da kjente jeg leppene hans berøre mine. Da jeg åpnet øynene så jeg rett inn i de dype blå øynene hans. Jeg følte at jeg svevde resten av den lange veien. Og diskoet gikk som en fin og behagelig sang.

 

Jeg hadde min første kjæreste…


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil