Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Døden på Oslo S" (I. Ambjørnsen)

"Døden på Oslo S" (I. Ambjørnsen)

Kort og grei bokanmeldelse av Ingvar Ambjørnsens "Døden på Oslo S".

Karakter: 5 (10. klasse)

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.12.2004

Levende og folkelig 

Ingvar Ambjørnsen’s ”Døden på Oslo S” er en ungdomsroman, som da spesielt appellerer til ungdoms-generasjonen, men som også er velegnet til andre aldersgrupper. Hovedpersonene i boka, Pelle og Proffen, er to 15 år gamle gutter som i utgangspunktet er et par helt vanlige skolegutter fra ”Oslogryta”, nærmere bestemt Torshov, med familier som ikke har så altfor god råd. Men de har begge en detektiv i seg, og sammen prøver de å komme til bunns i mange saker, noe som sørger for mange spennende øyeblikk/situasjoner for leseren. Gjennom hele boka får en et inntrykk av noe som ikke så ofte blir omtalt i litteraturen. Vi snakker her om prostitusjon, rusmisbruk og lignende, og det er med en refsende klarhet at disse to impulsive detektivspirene er på parti med de svakeste i samfunnet. Ingvar Ambjørnsen er kjent for å gå rett på sak. Denne boka er opprørende, og Pelle er engasjerende i sin måte å tenke og handle på. Det er også et folkelig og muntlig språk, og det passer godt inn i handlingen som er skrevet ut ifra disse to opprørsguttenes ståsted.

 

Jeg vil anbefale denne boka til alle som ønsker å få et nokså usensurert innblikk i Oslos lyse - og mørke - sider, men samtidig er ute etter en bok som inneholder lune og humoristiske personskildringer. Dette er en levende bok med interessante personer som det er lett å kjenne seg igjen i, innholdet er lett forståelig, og det er stor sannsynlighet for at du vil like den. Du vil i hvert fall sitte igjen med et visst inntrykk etter å ha lest disse 140 sidene med etter min mening god underholdning. Hvis du begynner å bli litt lei av ”Hardy-guttene”, så prøv denne!

 

-      Forfatter: Ingvar Ambjørnsen

-      Boktittel: ”Døden på Oslo S”

-      Nr. 2 i ”Pelle og Proffen”-serien

-      Ant. sider: 140

-      Ant. kapitler: 17

-      Utgivelsesår: 1988

-      Forlag: Cappelen

 

 

 

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil