Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Koagulering av melk og gulost

Koagulering av melk og gulost

Elevøvelse: Koagulering av melk og lage gulost.

Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.12.2004


Del 1: Koagulering av melk

Utstyr

<bilde>
Melk

<bilde>
Begerglass

<bilde>
Trakt

<bilde>
Erlenmeyerkolbe

<bilde>
Filterpapir

<bilde>
Sitronsyre

 

Teori

<bilde>
Proteinet i melken heter protein og de er vannløselige. Vannet som kaseinet er oppløst i blir surt, vil vi se at kaseinet endrer seg kjemisk og blir tungtløselig. Da vil melken bli tyktflytende og kaseinet skilles ut. Melken koagulerer.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil