Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Gymlogg: Spenst

Gymlogg: Spenst

Logg fra gymtime med spensttrening.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.12.2004
Tema
Trening

I dag var det spenst trening,og vi begynte med oppvarming med å løpe. Gro var i spissen og vi hermet etter hvordan hun løp, hun løp rundt i hele salen i ring en vei og vi løp i motsatt retning. Dette gikk ut på løpe vanlig forover, med knebøy og sparke seg i rumpa , løpe sidelengs begge sidene ,løpe mens man tok ” dansetrinn” , løpe bakover og løpe og legge oss ned på ryggen og opp igjen og ned på magen og rundt på ryggen og opp igjen. Vi hadde også med at armene svingte rundt noen ganger.

Disse øvelsene styrker kondisjon og utholdenhet og man blir godt oppvarmet til spenst treningen , for det er viktig at man er godt oppvarmet siden man skal bruke kraften eksplosivt og konsentrert under treningen.

 

Etter oppvarmingen gikk vi i gang med egen produsert spenst program, vi var sammen to og to. vi hadde 4 poster plassert utover gymsalen og vi tok alle øvelsene i 2*20 sekunder med en pause i 20 sekunder imellom seriene.

Det var blant annet :

 

Post 1:

    

<bilde>
Sto på en kasse og hoppet ned i fra den og over en benk med samlede bein.

<bilde>
Hoppet to og to trinn i trappen og løp ned igjen samtidig som jeg ristet løs.

    

<bilde>
Sto på en liten kasse og tok stillhopp fra den og så hvor langt på matten jeg hoppet bortover.

 

 

Post 2:

    

<bilde>
Hoppet over benken sidelengs med beina samlet.

    

<bilde>
Hinket sidelengs over benken .

    

<bilde>
Hoppet opp og ned fra en benk.

Post 3:

   

<bilde>
Hoppet 5 ganger med bena samlet, så høyt jeg klarte.

   

<bilde>
Hoppet 5 ganger med annethvert ben

   

<bilde>
Hinket 5 ganger

 

 

Post 4:

       

<bilde>
satt opp noen hinderer i forskjellige høyder og avstander bortover og hoppet over, raskest mulig.

       

<bilde>
la 3 matter bortover og hinket så fort jeg klarte bortover.

 

 

Jeg valgte og ha varierte poster for å få styrket spenst treningen og få best utbytte av den. Jeg varierte med å øke avstand, høyde, lengde og fart og hadde pauser i mellom hver serie, for å utvikle og tilpasse muskelkraften og nervesystemet, men jeg hadde ikke mer enn 4-6 hopp pr. serie.

I øvelser med nedfall er det utnyttelsen av bremsearbeidet som muskulaturen utfører i det man lander fordi idet man lander blir muskelen strekt litt og dette gjør at muskelspenningen blir ekstra høy.

Etter at vi var ferdig var det volleyball trening ,men jeg hadde styrke trening på styrke rommet og her strakk jeg ut etter at gym timen var over slik at musklene ble strekt ut ordentlig slik at de ikke skulle bli stive og støle .

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil