Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > HIV - Den snikende sykdommen

HIV - Den snikende sykdommen

Beskriver hvor lumsk HIV-sykdommen er.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.12.2004
Tema
AIDS


Hiv er en virus sykdom og svekker immunforsvaret. Sykdommen ble oppdaget i Norge på 80 – tallet, men den har jo eksistert i mange år før dette. Det er mange som lever med Hiv i mange år før de utvikler Aids, men man må gå på medisiner resten av livet.

 

Medisinene har utviket seg veldig de siste tiårene, men vi har enda ingen vaksine eller livreddende medisin mot denne sykdommen. Medisinene i dag kan bremse fremskyndingen av sykdommen og dermed kan flere og flere leve med sykdommen i flere år nå enn før. Man har funnet ut at Hiv opprinnelig kommer fra Afrika og apene. De innfødte bushmennene lever av å spise apehjerner og dermed er de blitt smittet av de infiserte hjernene og fått virus sykdommen Hiv. Siden informasjonen om dette kommer så lite frem er det vanskelig å få disse innfødte til å slutte å spise dette fordi det er jo noe de alltid har gjort, det er tradisjonen deres.

 

Det er selvfølgelig ikke alle apene som har denne sykdommen. Man har jo også mennesker som vet om farene ved dette og allikevel har sex uten og informere om dette og man har jo voldtektsmenn som bare tar seg friheter og dermed risikerer å smitte andre uskyldige og dermed fører smitten videre. Jeg synes at det er utrolig dårlige holdninger som er ute og går når det gjelder Hiv og Aids. Vi har jo også mange ungdommer som har sex ofte med mange forskjellige uten å beskytte seg, de tenker vel ofte at ”det skjer ikke meg” , jeg tror de kanskje skjønner alvoret i hvor farlig dette er og at de faktisk må leve resten av livet med medisiner og i værste fall dør i ung alder.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil