Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Vi blir påvirket av media til å forhåndsdømme

Vi blir påvirket av media til å forhåndsdømme

Utdyper innvandrerenes situasjon i Norge.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.12.2004

”Kvinne skutt og drept av mann med utenlandsk opprinnelse” , er noe vi nordmenn hører og leser mye. På tv, internett og i aviser er dette ofte overskriften. Det gir oss et dårlig og feil inntrykk av innvandrerne. Pågrunn av dette er det mange som forhåndsdømmer alle utlendinger som kommer til Norge, og gir de ingen mulighet til å motbevise disse ryktene og påstandene de har hengende på nakken. Derfor blir det enda vanskeligere for de å finne seg til rette i det norske samfunn. Da skiller de seg bare mer og mer ut fra resten av befolkningen fordi vi ikke integrerer de i sosiale aktiviteter fordi de er ”annerledes”. Da kan de som begår kriminelle handlinger begå de av mangel på respekt. Utstøtelse kan få psykiske og sosiale følger, noe som kan være en årsak.

 

Vi som bor her i det landstrakte Norge bør godta at folk fra andre land kommer her for å få hjelp og et nytt og bedre liv. Vi bør faktisk være stolt og kry over at de vil komme til oss. De fleste har det så forferdelig der de kommer fra at det ikke er noen annen utvei enn å flytte. Da er det bare rett og rimelig at vi åpner våre grenser slik at de kan få den hjelpen de trenger. De som mener noe annet er egoistiske og tenker ikke over at vi er utrolig heldig som ble født i et så rikt og fint land. Innvandrerne drar også med seg mye som er bra for moderniseringen av Norge. De kommer med ny musikk, mat, kunst og klær. De tar også med seg nye kunnskaper og mer arbeidskraft som vi nordmenn kan få bruk både i arbeidslivet og i samfunnet generelt.

 

Vi bør sette krav

Selv om de har hatt et fælt liv bør vi allikevel kunne forvente litt av de. Først og fremst skal de få lov til å holde seg til sin religion og praktisere den, men de skal holde seg innenfor norske lover. De skal ikke leve etter de lover og regler som gjaldt i deres gamle hjemland når de er i Norge. I tillegg bør de i hvert fall prøve å lære litt av språket vårt slik at de blir lettere å konversere med. De bør også prøve å få seg jobb slik at de kan forsørge seg litt selv, selv om det kan være vanskelig å få.

 

De bør gjøre en liten innsats for sitt nye hjemland. Dette er ting de fleste gjør og det bør man nesten kunne forvente.

 

Den måten media framstiller innvandrerne på er et alvorlig problem. Det påvirker resten av samfunnet til å tro negative ting om de. Dette fører til fordommer og utstøtelse av alle innvandrerne. Dette er som å gi alle elevene i en klasse melding for å ta den som kastet snøballen. Det blir helt feil for det var bare en som kastet den snøballen og bare få av innvandrerne som virkelig begår kriminelle handlinger. Mange er faktisk til nytte for samfunnet og er en viktig ressurs for at landet vårt skal utvikle seg. De som gjør det vi forlanger , som lærer språket og får seg jobb er virkelig velkommen til Norge. For vi trenger impulser utenfra.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil