Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Tale om motepress

Tale om motepress

En tale som jeg skrev i forbindelse med et veldig aktuelt tema; motepress.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.12.2004
Tema
Mote

Kjære medelever!

 

Vi blir alle utsatt for motepress.

Utbrudd som: ” Hvordan tør hun å vise seg i de buksene, de er sikkert kjøpt på Fretex,” er typisk baksnakking av folk som ikke bryr seg om, eller har råd til å følge moten. Motepress gjelder mest for unge, særlig på vår alder, derfor vil jeg si noe om dette.

 

Motepress kan føre til mobbing. Moteriktige mennesker har en tendens til å mobbe folk som ikke kler seg som dem selv.

Mange føler at de må ha kjente merkeklær for å bli godtatt.

F. eks: Miss Sixty, Killah Babe, Buffalo osv… Kjente merkeklær og mye annet bruker mange ungdommer mye penger på hver måned. Hva er vitsen?

Motepress har kommet med tiden. Tidligere, da Ola Nordmann ikke var så rik som i dag, var ikke motepress så utbredt. Det var vanlig at mor sydde klærne, og disse bar barna med stolthet.

I dag blir vi påvirket av tynne isjiasrammede kvinner, som etter beste evne tripper ned catwalken.

Vi ønsker sterkt å se ut som dem, og dessverre får dette følger som anoreksi og bulimi. Med andre ord, motepress kan få langt mer alvorlige konsekvenser enn hva man i utgangspunktet ville trodd.

Det er også faktisk en god del ungdommer som har sin egen stil, noe som jeg har sansen for. Jeg mener at det å presse folk til å bruke mange penger på tøy som de kanskje ikke har lyst på en gang, er noe tull.

 

Min konklusjon er at motepress er et onde i vårt samfunn i dag, noe alt for mange blir utsatt for. Folk bør kunne velge sin egen stil, og unngå stygge blikk og stygge kommentarer av den grunn.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil