Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Michael Jordan

Michael Jordan

Elevarbeid om Michael Jordan

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.05.2000


Michael Jordan har tatt sporten basketball til nye høyder. Fra hans oppvekst i North Carolina til nå å bli betraktet som verdens beste spiller som noen gang har tatt i en basketball. Legenden ble født da hans far bygde en bane på plassen foran huset. Nå har han verdens mest suksessrike sportskarriere og har spilt i NBA (National Basketball Association) i hele 13 sesonger. På collage spilte han på North Carolina som da var det eneste collage i staten. Nå spiller han på det verdenskjente NBA laget Chicago Bulls.

 

Barndom

 

Michael var født i Brooklyn, New York 17. Feb. 1963 men familien flyttet snart til Wilmington, North Carolina. Grunnen til at familien flyttet var at foreldrene var svært aktive i en rasekonflikt. Så de flyttet til et fargeblindt samfunn som dømte den etter hvem de var og ikke etter hudfargen. Michael begynte å spille basket først som 12-åring. Før det var det for det meste baseball som ble spilt. Jordan hadde 4 søsken som var rundt ham mesteparten av hans barndom.

 

High School

 

Michael begynte snart på Emsey A. Lanly H.S (High school). Utrolig nok i 1978 klarte ikke Michael å komme på skolelaget men som årene gikk begynte ferdighetene å blomstre. Han var også en liten tur innom skolens football lag der han spilte quarterback.

 

North Carolina

 

Jordan passet perfekt inn i trener Dean Smith`s lag. Smith ville at alle som var på laget skulle få sjansen til å spille. Det var der lærte Michael samspill og å ofre seg for lagets beste. Til dags dato har Michael under hver eneste kamp sin North Carolina Shorts med nr.23 på. På collage hadde han et poengsnitt på 17,7poeng per kamp, noe som er utrolig høyt. I sine tre sesonger i klubben klarte han til sammen å score 1788 poeng. I 1984 i NCAA finalen scoret Michael de avgjørende 3 poengene som skulle til for å slå Georgetown med 16sec igjen av kampen. Like etter kampen annonserte Jordan og trener Smith at Michael skulle være med i neste NBA draft (hvert år trekker hvert NBA lag ut to spillere hver fra collage som da blir rookies eller førsteårs spillere).

 

Sommeren `84

 

Dette års spiller-trekning skulle vise seg å bli veldig interessant. Chicago kom ut av en forferdelig sesong med hele 55 tap av 82 kamper og hadde fått tredjevalget i trekningen. Portland Trail Blazers og Houston Rockets måtte kaste mynt eller krone om hvem som skulle få førstevalget. Houston vant og valgte store sterke Hakeem Olajuwon. Portland valgte Sam Bowie noe som viste seg å bli en av de største tabbene i NBA`s historie. Bowie ble nemlig skadet etter få uker i serien. Da han endelig ble bra klarte han aldri å komme tilbake. Michael derimot viste seg å være litt av en superstjerne. I hans første år i NBA hadde han et poengsnitt på hele 28,2 poeng per kamp.

 

NBA

 

MJ kom inn i NBA i en kritisk tid for serien. Realiseringen mellom Larry Bird og Magic Johnson hadde vart en god stund og Julius Erving gikk mot slutten av sin karriere. NBA trengte nytt friskt blod. Det var ikke mer enn 7000 tilskuere på kampene. Jordan ble fort en stjerne og var akkurat den spilleren NBA trengte. Han fikk senere tilnavnet "AIR". Michael både er og var en utrolig eksplosiv spiller som alltid ``leverer``. Jordan har vært den mest scorende spilleren i hele 9 av 13 sesonger. Michael er alltid medias favoritt. Han stiller alltid opp på intervjuer o.l.

 

1993-94

 

Etter et vanskelig år både innenfor og utenfor banen ble Michaels far, James funnet myrdet utenfor en isolert vei i South Carolina .Problemene ble mange for MJ og noen sa at farens død hadde noe med hans gambling å gjøre. Han var skutt og ranet av to men mens han sov i bilen sin utenfor et motel. 6.oktober.1993 annonserte Michael at han skulle trekke seg tilbake fra basketballen for godt. Han var glad for at faren fikk se hans siste kamp. Da reporterne spurte hva han ville gjøre nå, sa han at han ville begynne å spille profesjonell baseball. Hans baseball karriere viste seg å være spennende men vanskelig og varte ikke lenge. Det var da han skjønte at basketball var hans sport. Den 19. mars 1995 bestemte Jordan seg for å gå tilbake til NBA og Chicago Bulls. Mange kritikere tvilte på at Michael kunne komme tilbake og være sitt gamle seg. Det viste seg raskt at MJ var minst like god som da han sluttet. Han hadde sin beste sesong hittil med skyhøye scoringsresultater. Dette skulle bli et flott år for MJ.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil