Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Terrorfrykt

Terrorfrykt

Terrorfrykt i dag.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.12.2004
Tema
Terrorisme


Jeg bare sitter her. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, frykten sitter i meg. Tenk om det er min tur nå, tenk om det nå er min tur til å se for meg livet passere foran øynene på meg? Jeg vil ikke tenke mer, klarer ikke, orker ikke! Gud, hjelp meg! Hvorfor tok du henne fra meg, hvorfor?! Du skulle ha tatt meg i stedet! Du skulle latt henne være her med barna, du tok feil person…

 

Jeg husker det som om det var i går. Jeg var på jobben, og hørte det på radioen. Håpet det ikke var henne, jeg bad til Gud om at det ikke skulle være henne. Da jeg prøvde å ringe henne på jobben, fikk jeg bare beskjed fra telefonsvareren. Jeg ringte på mobilen og fortsatt ikke noe svar. Noe var galt, jeg kunne føle det på meg. Jeg bare håpet og ba om at alle de følelsene ikke var sanne, men da jeg kom hjem fikk jeg bekreftet det jeg fryktet aller mest. De hadde drept henne, de hadde tatt en mor vekk fra sitt barn! Hvordan kunne de gjøre noe slikt? Jeg hater dem, jeg hater dem! Barna våre hater dem også, ja våre, for det går ikke helt opp for meg at hun er borte. Jeg tror aldri det kommer til å gå opp for meg heller. At en mann langt borte kunne gjøre så mye skade hadde jeg aldri tenkt, aldri. Det å ta en mor bort fra sine barn slik, er det verste du kan gjøre, ikke bare mot faren til barna som nå får alt ansvaret hengende over seg, men også for barna. Å vokse opp og vite at moren din ble drept i et terrorangrep vil ikke bare føre til at barna utvikler et så sterkt hat at de som små ikke en gang leker med muslimske barn, men også at de fra det øyeblikket begynner å leve et liv i frykt. Skrekken for at de igjen skal miste sine elskede på en slik måte.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil