Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > TV-serienes fantastiske egenskaper

TV-serienes fantastiske egenskaper

Om TV-serienes fantastiske egenskaper.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.05.2000
Tema
TV


Jeg kan ikke forstå hvorfor alle har så mye i mot TV-seriene. Alt man hører er hvor forferdelig kjedelige og lite informative de er.
-Ungdommen ser for mye på TV. "Zapper" mellom kanalene, får ikke med handlingen i noe, må bare sitte der med kontrollen i hånda!

 

i

 

For noe vas! Seriene som "Helene og gutta", "Sunset Beach", "Hverdagsliv", "Kvegets Konge" "Falcon Crest", "Dallas", "Syv søstre", "Home and Away", "Glamour" og ikke minst; "Dynastiet" er typiske eksempler på lærerike, opplysende og tidsriktige serier som er så lett fordøyelige at vi ungdom kan klare å fatte budskapet. For i disse seriene er nettopp poenget det at man kan zappe fra den ene, til den andre og videre til den tredje og likevel få med seg handlingen i alle tre, fire eller fem. Handlingen, plottet, eller storyen om du vil, er nemlig den samme i alle sammen! Utføringen kan kanskje virke forskjellig for en utenforstående, men i bunn og grunn er det de samme. Handlingen er noe sånt som følger: Den første dama er "ute etter" den første gutten, som igjen er sammen med den andre dama som igjen er utro med både den andre og tredje gutten. Den tredje gutten er gjerne også far til sin stesøsters barn, som arver hele formuen. Noen kan synes dette virker forvirrende. Men bare vent, det blir verre. Nå kommer nemlig svigermor inn i bildet med hennes eksmenn, ukjente barn, venninner som forsvant og kom tilbake etter en fem-ti episoder med et helt annet utseende. Gjerne på grunn av en alvorlig ulykke. Hvis ikke kommer det gjerne en forsvunnet og/eller ukjent tvillingbror/søster. Hvis man atpåtil tilsetter en dæsj penger, grådighet og mord, en klype arvetvister, noen ektemenn i koma og en utrolig mengde graviditeter, får man en salig, generell røre. Denne generelle røra kan brukes i en hver sammenheng/serie. Jeg har et eksempel på dette. Jeg var riktignok svært syk og febril, men likevel.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil