Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Bør homofile få barn?

Bør homofile få barn?

En drøftingsoppgave om hvorvidt det er riktig å la homofile få adoptere.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
09.12.2004
Tema
Adopsjon

Barn av homofile foreldre er psykisk sterkere og mer tolerante enn unger flest. Dette viser en studie utført av sosiologprofessorene Judith Stacey og Timothy Biblarz fra Universitetet i Sør-California. En forsknings oversikt ved American Psychological Association fant ingen bevis på at barn av homofile og lesbiske har det vanskeligere enn barn av heterofile. Når forskere ikke kan finne noen grunn til at homofile ikke bør få barn hvorfor skal myndighetene da nekte dem det?

 

Homofile og lesbiske får nemlig ikke adoptere barn. Et av argumentene er at barn har rett til en mor og en far, ikke bare mødre eller fedre. Vi har i Norge mer enn 180 000 aleneforeldre. Mange av disse barna har bare daglig kontakt med en av foreldrene sine. Statistikker viser at homofile partnerskap har en mye større sjanse til å lykkes enn heterofile ekteskap. Dermed vil barn av homofile ha en mye større sjanse for å vokse opp md begge foreldrene sine.

 

Det er også blitt sagt at adopterte barn har nok problemer om de ikke i tilegg skal ha homofile foreldre. Hvis et barn har valget mellom å bo på et barnehjem eller å få seg to pappaer eller to mammaer, hva er sjansen for at barnet vil velge barnehjemmet? Og siden studier ikke kan påvise at barn av homofile har det noe vanskeligere enn barn av heterofile så faller dette argumentet helt bort. Sjansen for at et barn blir mobbet er der uansett hvem foreldrene er. Barn kan bli mobbet for hårfarge, for store ører, for stamming for at de er for tykke, osv osv, det er millioner av ting som kan føre til at et barn mobbes. Det som virkelig har noe å si det er om barnet oppdras slikt at det blir sterkt psykisk og kan takle slike situasjoner. Hvis barn av heterofile blir oppdratt til og lærer at homofili ikke er galt så vil de ikke mobbe andre barn med homofile foreldre. Barn som får høre hjemme at det er galt å være feit eller mørk eller homofil vil ta dette med seg til barnehagen eller skolen. De holdninger som er hjemme følger barna.

 

Noen vil også si at barna ikke vil få nok påvirkning fra foreldrenes motsatte kjønn. Dette blir heller ikke riktig, selv om foreldrene er homofile så vil det jo være andre mennesker i livet deres. Det er jo ikke som om homofile ikke har foreldre, venner, søstre og brødre.

 

Noen mener at barn av homofile kommer til å bli homofile selv. Det er påvist at barn av homofile oftere tester ut sin legning, men det er ikke påvist at flere faktisk blir homofile. Dette viser bare at de er mer åpne og sikre på seg selv. Få av dem som er homofile har homofile foreldre så hvorfor skulle homofile foreldre ikke kunne få heterofile barn.

       

Jeg må innrømme at før jeg begynte å jobbe med denne oppgaven så var jeg selv usikker på om homofile burde få barn. Men etter å ha lest om saken og pratet med homofile som ønsker seg barn, så må jeg si at jeg ikke klarer å finne noen argumenter for at de ikke skal få barn. Hvis homofile skulle få adoptere så vil jo ikke det si at de skal få det noe lettere enn heterofile som vil adoptere. Reglene for å få adoptere er så strenge at jeg ikke kan se det som noe problem.

 

Homofile som får barn vil også ha tenkt mye mer over det enn mange heterofile. For heterofile er det en smal sak å bli gravid, om ønskelig er det gjort i løpet av en kveld på byen. Og dette er tilfellet for mange, og dermed får vi mange barn som kommer til verden uten at forholdene er helt riktige. Hvis et homofilt par får barn så vil det være nøye tenkt gjennom og barnet vil være høyt ønsket.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil