Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Jogging kan man dø av!

Jogging kan man dø av!

Mobbing av politikeren Høybraaten.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.12.2004
Tema
Politikere

  Hei sann og god kveld!!

Jeg er vist litt naiv jeg.. for jeg trodde nemlig at Høybråten og ”jærn” Erna var venner! Et godt arbeids miljø er jo super, duper viktig for at alt skal fungere. Er det ikke det da?! Er det ikke de som bestandig driver på me det maset om at det er alt for mye mobbing på arbeidsplassene her i Norge. Da syns jeg ikke Høybråten går fram som noen godt eksempel når han går ut i media å sier at Erna bør slanke den feite rumpe stompen sin litt!!

 

Personlig hater jeg slanking. Hvem var det som fant på det? Nede i Afrika har ikke barna mat i det hele tatt, mens her får vi ikke engang spise maten vi har! Det er i hvert fall helt umulig å få i seg noe mat med litt mening i. Hvis man spiser det får mann nemlig kreft. Kreft kan man dø av. Det fikk hvert fall rottene som de ga usunt, forgiftet stekt kjøtt med fett i erfare. Når ei sånn rotte kan få kreft da får hvert fall vi det. Å da dør vi! Det er helt sant! Så her sitter jeg å knasker på noe meget delikat grønt noe, mens kaninen min sutrer fordi at han, grønt elskeren over alle ikke får spise noe han liker! Man kan ikke få spise noe man liker! Det sa Høybråten på tv i dag. Da kan man dø!

 

Det verste med at jeg må slanke meg er likevel jogginga. Det ser jo så utrolig dumt ut!! Av og til lurere jeg på om jeg ikke skal låne den gale bikkja til naboen og slippe den løs i parken. Da kan jeg jo late som den feite rumpen min må løpe etter den!! I stede for å vagge formåls løst rundt og rundt og rundt, mens alle gir deg medfølende blikk og tenker: ’Stakker hun der! Hun har det ikke bra!’ Skjønner du hva jeg mener eller?

Men like vell…jeg kan ikke tenke meg noe mer usosialt enn å kjedelig enn den derre’ løping. Jeg er sikker på at det er skadelig! Helseskadelig faktisk. Så skadelig at man kan av det! Dø en meget smertefull død! Hver gang jeg har hvert ute å jogget får jeg nemlig feber. Temperaturen stiger sinnsykt fort! Noen gang helt opp mot førti garder. Å ingen skal komme hit å fortelle meg at førti grader feber og pustebesvær er sundt. Men det er ingen geniale forskere som greide å komme med den ideen nei! Dette forskere de ikke på en gang. For dette er jo faktisk drita kjedelig! Forskerne forsker bare på ting vi liker, deretter analyserer de dem litt for mange ganger så de er helt sikre på at de blir usunne, ja rett og slett giftige! Det synes jeg er urettferdig! Jeg får jo ikke løpe rundt å rope at banan er giftig og at jogging er en livsfarlig fritids syssel som man kan dø av!

 

At vi ikke får røyke inne lengre synes jeg er helt greit, for jeg røyker jo ikke. Ikke lukter det godt heller. Men røykerne sutrer som vanlig! Noen får til og med tårer i øynene, de må jo faktisk gå ut en liten tur! De setter fram Bambi øynene å sier: ”stakkar oss, vi betyr vist ingen ting lenger vi! Nå må vi stå ute som noen andre uteliggere bare fordi vi nyter livets gleder!”

Jeg sier: ”Synd for dere, dette er nok prisen dere må betale for livets beste gode! Tenk å måtte puste helt ren og frisk luft! Det er vel det verste som kan skje en nikotin nedgasset stankende røyker, som deg selv! Prøv å tenk på litt flere en bare deg selv neste gang du velger yndlingsvane! Det fins folk som faktisk ikke vil gå rundt og lukte dritt!”

 

Røyking er selvfølgelig ikke bare negativt! Hvis noen sier det er det etter min mening en løgn! En stor feit løgn! Bare tenk på alle de pengene røykere over hele verden sparer. For ikke snakke om hvor mye tid de sparer! De slipper å ligge i solarium! De får jo en så vidunderlig vakker hudfarge helt gratis med på kjøpet, noe som også kanskje medfører at de slipper solbrenthet og dermed også kreft. Så røyking forlenger egentlig livet litt også! Så slutt med det maset om at hvert drag korter det ned! Det er bare tull! Fra denne dag er røyking erklært for å være en tidsbesparende nødvendighet i dagens travle samfunn! Det er jo helt ut å være bleik! Men vennligst ikke fortell om denne nyoppdagede goden til alle du kjenner.. Da kan jo Høybråten få høre om den! Kanskje han legger fram et forslag om skattlegging! Det hadde hvert sorgens dag for alle landets glade, gule røykere!

 

Jeg må nok bare ærlig innrømme at jeg har meget dyp respekt for røykerne. Det er bare de kuleste, barskeste og modigste som tørr det! Røyking kan man dø av…det står jo på pakken!

 

Høybråtens siste innfall om alkoholen er vel å være litt for optimistisk, syns du ikke? Ta bort alkoholen….Den er litt tvilsom. Alkohol er jo ikke akkurat noe nytt fenomen som vi bare kan kvitte oss med før det blir så altfor utbredt. Den har jo faktisk eksistert litt over en uke da! For hvis han tror han kan greie å drepe den mage tusen år gamle tradisjonen som helgefylla faktisk er, da vil jeg nok si at han også er bitte litt naiv! Greier han det, lover jeg å utnevne han til å bli Lord Høybråten! Guds nye, elskede ernæringsekspert. The one and only! Han får da passe på at ikke alle englene i himmelen blir gule! ”Ære være Høybråtens nye røykelov! Han skal fjerne alt stekt smør, komfyrer, og brødskiver som gjør at vi får kreft? Aaamen”

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil