Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Alkohol

Alkohol

Om alkohol og dens effekter på kroppen vår.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.12.2004
Tema
Alkohol


Om alkohol:

I de fleste tilfeller der det er tenåringer og ungdommer som drikker, pleier det som regel å være pågrunn av problemer hjemme eller med venner. Det førrer til at tenåringer eventuelt ungdommer går ut og ruser seg for å komme på andre tanker f. Eks. Mange av de som drikker i ung alder ender opp med at de ikke klarer og slutte med den rusen de har begynt på. Det er en klar og lettflytende væske, som du kan finne i alkoholholdige drikker.

 

Hvilke effekter har den mot kroppen din?

Alkoholen kan gi deg alvorlige akutte helseskader som er knyttet til øyeblikkets rus. Sykdommer som du får når har drukket lenge og har atferdproblemer er også knyttet til rysatferd. Blant de akutte helseskadene er ulykker av alle slag, selvmord og drap. Sykdommer du får når du har drukket lenge kan faktisk forekomme i absolutt alle organene i kroppen. Som regel så er skader i nervesystemet ditt og fordøyelsesapparatet, f.eks. skumpleveren. Atferdsproblemene skyldes som regel endret atferd under en påvirkning. De fleste opptrer ikke hensynsløst under alkoholpåvirkning, men likevel er de fleste brutale og groteske handlinger i samfunnet vårt knyttet til alkohol. Det er undersøkelser som viser at de fleste ikke angrer på hva de selv gjør i fylla, men det er svært mange som irriterer seg over hva andre gjør. Viste du at desto mer alkohol en drikke inneholder, desto mer beruset blir man av å drikke drikken. Nedenunder her ser du en tabell som viser hvor mye alkohol de forskjellige drikkevarene inneholder.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil