Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Den onde julenissen

Den onde julenissen

En julenisse av den slemme sorten.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.12.2004
Tema
Jul

Det skjedde i år 1891 i en by som heter St. Luis. Det bodde mange der og de var i god julestemning, juletreet var satt opp, med pynt av all slags ting som barna på skolen hadde lagd. Men det var et hus som ikke passet inn i byen, nemlig huset til herr Larsen. Huset hans var helt nedslitt og alle lys var av nesten hele tiden. I fjor var han julenisse og var hyggelig mot alle. Men i år ville han ikke, også plutselig så ville han likevel.

 

– Nå er det bare en dag igjen til den store dagen skal komme. Vi skal ha julesanger også klart gå rundt det store flotte juletreet vi har fått.- sa ordføreren uten for rådhuset.

- Nå litt julesang sa dirigenten som var fru. Hansen.

"så går vi rundt om en eneber­­­­­-… "

"ho ho ho"- der kom herr Larsen i julenisseforkledning, mitt i sangen som koret sang kom julenissen. –Er det noen snille barn her i dag.- sa julenissen. –Ja- skrek barna. –I kveld kommer jeg i pipa, som dere sikkert vet­­­­­­­­­- sa julenissen. ­ -Ja det vet vi sa barna i kor.

 

DONG-DONG-DONG-DONG-DONG- Der er klokka fem jeg skulle gjerne vært her mer men jeg må lage middag til meg, men jeg kommer i pipa i kveld ! det skal jeg love dere alle sammen.- sa julenissen. – middag lissom, jeg skal heller gjøre meg klar til i kveld ! ­–tenkte julenissen

 

Kl. 23:59

­­­­- Da­­­­­ er det bare å låse døra- sa nissen litt lavt.

­­­­- Der er det første huset som skal få en ”gave” – sa nissen. – Å! der herregud det var en trang pipe – tenkte nissen.

 

Nirk kom det fra døra, og der lå mamma`n til gutten som bodde der. Slus kom det fra en kniv, og der lå mamma`n død med en arm mindre. Nissen la armen i sokken på peisen ogg gikk ut døra til huset. Og sånn gjorde han på to hus til. Mens resten ga han gaver i sokkene på peisene. – Sånn da er det gjort, da kan jeg endelig dra hjem å sove med glede – sa nissen litt lavt til seg selv.

 

Di di di di di dui dui dui der gikk vekkerklokka til herr Larsen som i går var nisse. Han hentet avisen, lagde frokost som en vanlig mann gjør, inntil han så avisa, mens brødskivene sto i brødristeren. Avisoverskrift: ”mord på en dame på natta ca. kl 00:02, på selveste julaften ,, ­- Dæven sa Larsen, men heldigvis har de ikke funnet armen i sokken på peisen .­­­­­­- Så spiste han frokost mens han tenkte: hvis jeg ikke skal bli tatt av politiet…må jeg rømme fra landet, kanskje til Norge, jeg er jo tross alt i Spania. Så det er nok så langt her i fra.

 

Han slo på TV-en, der sier en nyhetsdame:­ ­- politiet er i full etterforskning de har funnet en arm i en sokk på peisen å gutten som bor der har nå kommet til et fosterhjem. Armen tilhører damen som ble drept. ­­­­­– sa hun på TV-en. Han slo av TV-en å på radioen der sa de at både C.I.A og FBI har sett på saken, og de mener at begge parter skal sette seg på saken. ­- Å!! det kryr av nyheter om det på alt­. Nei jeg får dra til Norge vært øyeblikk. Når jeg er ferdig med frokosten så begynner jeg med å pakke, også drar jeg på flyplassen.

 

På flyplassen

Kan jeg få en billett til Norge spurte han i billettluka. Ja sa mannen som satt i luka. Flyet går om fem min. så du bare går bort dit bla..bla..bla. Takk sa Larsen

 

På flyet

­­- Endelig! Ute av landet. ­– sa Larsen litt laft.

 

C.I.A og FBI klarte aldri å oppklare saken, og det ble ikke brukt rettsapparat siden Larsen rømte fra landet.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil