Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Tretten, forelsket og på ville skinner

Tretten, forelsket og på ville skinner

- En ærlig novelle om det å være tretten...!

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.11.2004
Tema
Oppvekst

De sto der. Hun og han. Alene, men samtidig sammen. Aldri før hadde de følt det slik. Ingenting var som før, alt var annerledes. I Loises hodet var det allerede fult kaos. Å være tretten og sammen med en gutt var alt annet enn lett. Det var så mange regler å huske på. Ikke flørte med andre, men heller ikke virke overlegen, ikke gå med utfordrende klær, men følge moten. Og den tyngste regelen av dem alle; Når du er tretten MÅ du kline!!

 

Loise og Petter hadde vært sammen i 3 uker, og det begynte å haste. De andre jentene hadde gjort det for lenge siden, både med den de var sammen med og andre. Ofte en de traff på klubben i løpet av fredagskvelden. Loise syntes slikt var ekkelt. Petter sa han var enig, men Loise viste at han jugde. Gutter elsker å kline. De tenker på pupper hele tiden og tjuvtitter på rompa til kioskdama nede på 7-eleven. Alle jenter vet da det. Likevel hadde ikke Petter prøvd å stikke den røde tunga si inni munnen på Loise. Ikke engang da hun prøvde å stikke sin inni munnen hans. Da bare lo han og sa at det kilte. Det skjedde ingenting den kvelden heller...

 

- Kanskje han synes jeg er stygg når jeg kysser? Spurte Loise seg selv da hun så seg i speilet på badet den kvelden. –Jeg lager jo en del grimaser og sånt, fortsatte hun og latet som hun klinte med Petter. Plutselig skvatt hun til. –Jada masa, ropte hun til moren som ville inn. Umulig å få litt privatliv i dette huset, tenkte hun og tørket lepestiften av speilet.

 

Saken ble ikke bedre etter hvert som dagene gikk. –Dette er et dødfødt prosjekt! Tenkte Petter og stappet den tørre brødskiva inn i munnen. Hvitosten var svett. Den fikk ham til å tenke på helgen som lå foran ham. Da skulle han ta nådestøtet. Han skulle jammen vise guttene i klassen.

 

Helgen kom og den gikk. Ingenting spennende hendte. Loise ble mer og mer sikker i sin sak. Nå hadde hun funnet enda en grunn til hvorfor ting ikke utviklet seg. Hun hadde jo ikke pupper! - Gutter liker pupper...pupper og lår! Hun tittet bort på morens bh. To minutter senere var den på plass, fylt med myk, deilig bomull. – Der ja! Tenkte hun og kastet fornøyd på håret.

 

Ute i stua satt moren tålmodig og ventet på å få låne badet noen minutter for å kline på seg litt mascara. –HVA I GUDENES NAVN ER DET DER?! Ropte hun forskrekket i det datteren entret stuen. –Hva mener du? Svarte Loise og så spørrende på moren.

- Er du sikker på at det er mine gener du har arvet? Flirte hun og lukket baderomsdøren. Loise kikket seg i speilet og blunket til seg selv.    

 –Bra mamma ikke tenkte på at det er hennes bh jeg har lånt...!

 

I krysset ventet Petter. Som vanlig. Til Loises skuffelse virket det ikke som han la merke til hennes store innsats under genseren. Han ga henne en klem og de tuslet avgårde.

- Jeg må bare en tur på toalettet, hvisket hun da ankom skolegården. Hvis det ikke var puppene han savnet, hva i all verden kunne det da være? Undret Loise for seg selv i det hun kastet bh`en i søpla. Det må være grimasene...!

 

Uken suste forbi, og atter var helgen der. De skulle på klubben og nok en gang lovte Petter seg selv at nå skulle det skje. Han hadde øvd seg på tomaten han hadde knabbet på kiosken. Han var klar! Nå fikk det bære eller briste.

 

De møttes utenfor klubblokalet. Musikken dundret og alle i køen vugget til takten. Inne sto det kjærestepar i hver eneste krik og krok med tunga langt nede i hverandres hals. –Æsj! Utbrøt Loise. Petter nikket. Nok en gang var han enig. Loise himlet med øynene. Hun visste jo hva han egentlig tenkte om det.

 

Etter en stund sto de der igjen. Hun og han. Alene, men samtidig sammen. Plutselig visste de det begge to. Når man har tannregulering kan man ikke kline... Da blir jo man sittende fast!!

 

 

Skrevet av Lene – Elisabeth Granberg 8. klassetrinn og June Aniota Granberg 3. klassetrinn videregående skole.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil