Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fins det norsk matkultur?

Fins det norsk matkultur?

Kåseri om den norske matkulturen.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.05.2000
Tema
Matkultur


Dette kan kanskje virke som et enkelt "ja-eller-nei-spørsmål". Mange vil si: "Ja, det har vi." I jula går det i ribbe og kalkun, mens vi spiser egg i påsken. Ja, dette er jo veldig kulturelt. Det betyr selvfølgelig ingenting at på alle de andre 350 dagene spiser vi pizza og hamburgere. Vi går på gatekjøkken og spiser kebab og kjører ned en "deilig, iskald cola". Men det gjør jo ingenting, for det er jo så godt! Vi ringer og får pizza hjem med bud, som om det skulle ha vært en vareleveranse. Deretter er det bare å sette seg i godstolen og gafle i seg stykke på stykke med deilig, klinet og seig pizza.

 

Vi har haugevis med norske, kulturelle McDonald’s-er og Burger Kings, i tillegg til Pizza Hut. Det eneste som mangler nå er KFC (Kentucky Fried Chicken) og Deary Queen, så har vi fått en komplett samling av gatekjøkken som gledelig serverer god, gammeldags, norsk mat. De er jo helt utafor de som spiser kjøttkaker og fisk. Ææsjh, fisk...! Hvem er det som orker å spise noe så vondt!? Det er da mye bedre å spise seg feit på "junkfood", slik at man har litt å tære på når man blir voksen og bare har lyst til å sitte inne og se på TV. Dersom man spiser for mye sunn mat, vil man bli nødt til å reise seg opp fra godstolen når man blir sulten igjen, istedenfor å bruke hodet og spise rikelig med feit mat, slik at man bare kan tære på "overskuddslageret" i kroppen. Da får man med seg alt som går på TV’n, uten å være nødt for noen gang å reise seg opp for å lage seg mat. Nei, spis deg feit mens du ennå kan!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil