Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Rynker

Rynker

Et kåseri om idealpresset fra reklamebransjen.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.11.2004
Tema
Kropp

”nå kan jeg tenke på andre ting”

Dette var en setning jeg hørte i en rynkekrem-reklame her om dagen. Poenget var at kremen skal ha hjulpet henne til å bli kvitt de angivelige rynkene. Spørsmålet jeg spør meg selv da er:

Hvaa tenkte hun på før?? Rynkene sine?? Var rynkene et så altoppslukende problem for henne?? I så fall…stakkars!!!

 

Se for dere dette: En 25 år gammel jente/dame står foren speilet sitt på badet. Hun gransker og ser ..og DER like under det ene øyet kan hun se en tynn, tynn liten strek. ” å hjelp!!” sier hun ” hva skal jeg gjøre?? Jeg har fått rynker!!” Også hiver hun seg på gulvet og hulker sine modige tårer. De neste dagene går hun rundt i en febertåke aktig tilstand. Det eneste hun klarer å tenke på er rynken. Hun glemmer å lage mat, kler ikke på seg, går ikke på jobb, mannen fortviler og katten blir glemt..osv.. Hele livet raser sammen. Men SÅ får hun høre om en fantastisk krem som kan fjerne den mikroskopiske rynken hennes. Hun løper til butikken..naken. Men halvveis dør hun av underernæring og dehydrering.

 

Våkn opp!! Verden er ikke slik. Folk går ikke rundt og tenker på rynkene sine så mye at de glemmer at de har et liv. Men reklamebransjen vil at vi skal begynne å tenke på det slik at de får solgt mer av de unyttige kremene som inneholder riboflavoner og fruktsyrer. De skaper et behov. Vi ser den reklamen og tenker..” ja.. kanskje jeg skulle prøve den kremen og bli lykkelig fordi jeg ikke tenker på rynker mer??” Problemet er at vi ikke tenkte på det i utgangspunktet!! Hva er dette for noe da?? Vi er så fordømt lettlurte. Vi lar oss manipulere. Om de hadde solgt en krem mot lav iq hadde vi vel bitt på den også. ” før tenkte jeg bare på rynkene mine, nå er jeg blitt smart med over 100 i iq”

 

Ta for eksempel Annie McDowell. Hun skuespilleren som bruker en kårde for å illustrere hvordan hun bekjemper rynker med den og den kremen. Skulle det vært realistisk burde hun ta kården, skjære opp fra øre til øre og dra til!! Men så ærlig er ikke bransjen i dag…om noen gang.  Men er bare ute etter å gjøre menigmann utilpass og misfornøyd slik at vi kjøper mer av det vi trenger minst. Og dette bruker man artister og modeller til. Folk som legger seg under kniven. Dette er de bransjen bruker for å fortelle oss at det er vi som er unormale. ” få et stramt og stivt smil med garnier anti wrinkel plastic bullshit”

 

Jeg har bare en ting å si ; vi går ikke på den lenger!! Så dere kan bare slutte å pepre oss med dette mølet!!

Yeah right….verdt et forsøk.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil