Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Matthew Brooke Jansen

Matthew Brooke Jansen

Om fotballspilleren.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Tema
Fotball

Matt Jansen ble født 20 Oktober 1977 i Carslie. Han startet sin karriere i Carslie United. Matt viste allerede i meget ung alder at han var et meget stort talent med ballen. Han ble tidlig lagt merke til og flere topp klubber meldte sin interesse. I 1998, da han var 20 år gammel gjennomførte han en ukes trening med stjernegalleriet på Old Trafford. Den gangen var det Brian Kidd som hadde fått ham til å prøvespille for Manchester United. Kidd hadde ved et par anledninger sett unge Matt i aksjon og var svært begeistret for det unge talentet. Begeistringen ble ikke mindre etter oppholde på Old Trafford. Han var nådeløs på treningen og viste ingen respekt for alle stjernene han var omgitt av. United så straks det store potensiale i gutten og ønsket straks å skaffe seg hans tjenester. Det var etter dette Matt Jansen ble kjent blant det britiske folk. Han avslo tilbudet fra United og valgte heller å spille for Crystal Palace. Jansen innså den store konkurransen han ville møtte i United og mente derfor han ville utvikle seg mye bedre i en mindre klubb. Han ble straks en stor hit blant både supportere og ledelse i Palace, og det var med tungt hjerte at den økonomiske situasjonen tvang dem til å selge ham til Blackburn for £4mill i januar 1999. Brian Kidd hadde overtatt roret i Blackburn, og endelig sikkret seg juvelen som glapp et år tidligere. Trippelvinnerne fra forrige sesong hadde heller ikke glemt hva Jansen hadde vist dem på trening, men på nytt måtte de "røde djevlene" se seg bort prioritert av den engelske U21-landslagsstjernen.

 

Matt Jansen opplevde å rykke ned med Crystal Palace, så nedrykke med Blackburn var ingen ny opplevelse. Likevel uttalte han at nedrykke med Blackburn var hjerte knusende og noe av det tyngste han hadde opplevd som spiller. Da Blackburn rykket ned i vår var det rykter i engelsk presse om at Matt Jansen ville slå følge bort fra klubben sammen med spillere som Chris Sutton, Stephane Hechoz og Tim Flowers. Flere store klubber som Arsenal, Newcastle, Liverpool og Manchester United tok kontakt med han i sommer men alle måtte de tåle skuffelsen av svaret nei! Matt Jansen ønsket å fortsette sin kariere i Blackburn. Etter kun få måneder i Blackburn trøya og med et tungt ned rykk bak seg, uttalte han at han skylte både klubben og supporterne mer en dette. Grunnen til at han valgte Blackburn var Brian Kidd. Han mente Kidd ville være med å utvikle ham vidre som spiller og han ønsket å skyte Blackburn rett tilbake til Premier League.

 

Matt Jansens fremtid i klubben vil hele tiden trues av overgangsrykter. Jeg vil allikevel håpe at han ønsker å bli her i flere år frem over, og jeg tror og håper at han er en av de spillerene som vil gjøre Blackburn til et stor lag igjen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil