Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Harryland

Harryland

En humoristisk tekst om byen Drammen.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.10.2004


Velkommen til Harryland, Svein Krogstads hjemby. Drammen, et eldorado for ”stylingkåte” biltjuver og alle spritsmugleres mekka. Her kan du bolte deg fast i et hurlumhei av betong bruer og lys kryss.

 

Det er en grunn til at Drammen blir kalt ”Norges største vei kryss”. Kom til Drammen i ”rush tiden” og opplev det mest irriterende trafikkaoset som bussjåfører og andre yrkessjåfører rett og slett griner etter. Dette trafikkaoset har blitt diskutert i mediene i årevis, dette er en av grunnene til at Drammen kommune valgte å legge noen veier i tunneler i forhåpning om at kaoset skulle bedre seg. Ergo, dette kan gjøres noe med. Men, noe man ikke kan skjule i tunneler er mennesker!

 

Byen har jo et imageproblem. Det dreier seg om ”Harry-drammen”! Flere millioner skattekroner har gått til generell ”oppussing” av byen, fra promenaden til gressmatter i rundkjøringene. Det er i beste fall naivt å tro at alle disse pengene skal endre folks oppfatning av byen. Det er dessverre ikke tilfeldig at når skaperne av den populære TV- serien ”Hotell Cæsar” skulle gi superdusten Svein Krogstad en hjemby, så måtte det bli Drammen. Rullingsrøykende og med oppbrettede dressjakkeermer, er han på mange måter selve personifiseringen av begrepet harry. De hvite tennissokkene mer enn anes mellom høyvannsbuksene og mokasinene.


 

Noen ungdommer jeg har pratet med gjorde en undersøkelse på dette temaet (harrydrammen) for en stund siden. De spurte tilfeldige mennesker i Oslo om de syntes Drammen er harry. JA! Svarte majoriteten av de spurte.

 

Deretter fulgte spørsmålet: Har du vært i Drammen? Eh.. Nei.

 

Det virker tilfredsstillende på folk å ha noe å hate, det får en til å føle overlegenhet. Men hvorfor er Drammen utvalgt? Hva er det som er så harry med Drammen? Personlig mener jeg at dette ”harry stempelet” er urettferdig.

1. Mange tror at det er de bosatte børingene i Drammen som er harry. Der tar de feil. De eneste som er harry i Drammen er folk fra Mjøndalen og Krogstadelva, det har blitt bevist.

2. Drammen har ikke en ”danskebåt” liggende i havnen.

3. Bandidos kommer ikke fra Drammen.

4. Drammen er ikke invadert av drita fulle nordlendinger med lisseslips og mokasiner.

5. Det heter Harry-tur til Svinesund, for pokker!

 

Drammen er en by med mye sjarm. Det vil jeg tørre å påstå. Det er idyllisk å sitte f. Eks. På ”Cabana”, nyte en kald drikk etter behov og se på alle menneskene. Kanskje treffer du på en alkoholiker, eller en narkoman som du helst ikke vil snakke med, men som du føler deg tvunget til å diskutere den ”ti’ern” til kaffen med.Men slik er det da i alle byer.

 

I Drammen kan du kose deg med mye rart. Ta deg en tur på spiralen og opplev at man kan bli svimmel av å kjøre bil. Som deretter får deg til å føle bilsyke og må ned igjen, som senere fører til oppkast. Ta deg en fin tur i elva med turistbåten ”Børsen”. En fin tur hvor man kan se hele Drammen, som i og forseg er hyggelig. Merk deg følelsen av å kjøre i en fin blanding av halvdød laks og narkotika sprøyter. Dra til torget, og sørg for å snuble i torgseilet slik at alle pensjonistene får noe negativt de kan diskutere på baksiden av Drammens Tidende. Dette kan defineres som en slags ”Søndagstur”.

 

Se tilbake på dette med at Drammen er så harry. Det er mulig at noen få er harry. Problemet er at prakteksemplarene liker å spille på det. Det finnes harry folk overalt, men de som er fra Drammen trives litt ekstra med det, (akkurat som Herodes Falsk med ”Drammen Harry TV”) nettopp fordi de er fra Drammen!

 

Konklusjonen min er at Drammen ikke er harry i det hele tatt, tvert i mot vil jeg ikke nøle med å påstå at de finnes garantert flere harry mennesker i Oslo!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil