Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ulykken!

Ulykken!

Handler om ei jente som mister moren sin og hvordan hun opplever dette.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.10.2004

Marte satt inne på rommet og gjorde lekser, men det var vel egentlig ikke det hun gjorde.. Hun tenkte tilbake på året som hadde gått, hvor fryktelig det hadde vært.

 

Det hele hadde startet akkurat på denne dag for ett år siden. Hun hadde våknet blid og glad, hun gledet seg faktisk til skolen, hun som til vanlig hatet skolen, men i dag var det en helt spesiell dag, det var bursdagen hennes hun fylte femten år! Hun gjorde seg flid med utseende, hun ville ta seg så godt ut som mulig. Hun ankom skolen, og møtte de to beste venninnene sine, Victoria og Madeleine. Mange stoppet og gratulerte henne og sa hun så virkelig bra ut!

 

Etter skolen skulle hun møtte foreldrene sine på yndlingsrestauranten deres, Milano. Der skulle de spise middag og hun skulle få bursdagsgaven sin, hun hadde en anelse hva det var, den nye nokia mobilen.

 

Endelig var skolen ferdig, hun tok farvel med vennene sin så tok hun trikken bort til restauranten. Og satte seg på yndlingsbordet deres, og ventet og ventet… Men så kom faren styrtende inn, kysset henne på kinnet og unnskyldte seg for at han var sen. Tida gikk men moren dukket ikke opp, de begynte å bli bekymret for henne.

 

De hørte døren klinge og begge snudde seg og håpet det var moren, men det var det ikke det var en politimann. Han spurte om det var noen ved navn Thomas Aasen her, faren sa det var han, politimannen sa det hadde skjedd en forferdelig ulykke. Moren hennes hadde blitt drept! ”Drept, nei det kunne ikke være sant!” ropte jeg. Men det var det, hun hadde blitt påkjørt av en fyllekjører, hun hadde sagt noen siste ord før hun døde. At hun og faren måtte ta vare på hverandre og at de ikke måtte bære nag til han som drepte henne.

 

Politimannen sa de hadde funne en gave i bilen, som var til meg. Jeg begynte å gråte, bursdagsgaven min…

 

Jeg åpnet den, det var en sølvklokke der det var inngravert ”Glad i deg vår datter!” Jeg begynte å gråte mer og mer… Hvorfor akkurat henne??

 

I dag skal jeg og pappa til graven til mamma.. Jeg har begynte og leve litt mer nå, men sorgen vil alltid være der.. Og det siste året har vi kommet mye nærmere hverandre, men vi har måttet betalt en pris.. MAMMA!

 

Jeg savner henne så inderlig!!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil