Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En kjærlighetshistorie

En kjærlighetshistorie

Kjærlighet i Roma.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
06.10.2004


Jeg hadde gledet meg helt siden sommerferien. Helt siden jeg hadde vunnet en tur til Roma for to på et skrapelodd. Ikke nok med turen, jeg hadde vunnet tusen euro i reisepenger også. Jeg skulle selvfølgelig ta med meg bestevenninnen min, Frida. Hun var 17 år, hadde sort, skinnende hår til skuldrene, pannelugg, mørk hud og kom fra Colombia. Hun var utrolig pen. Hun kunne synge, danse og hun var flink på skolen. Hun hadde til og med draget på guttene. Det var noe jeg var misunnelig på henne for. Ikke at jeg var stygg eller noe, men det var bare ikke noe spesielt med meg. Det var heller ikke noe jeg var spesielt flink til.

 

Jeg var bare en helt vanlig jente på 16 år med kobberbrunt langt hår til albuen, lyseblå øyne, store sølvringer i ørene og tynne, røde lepper. Jeg kunne egentlig ikke skjønne hvorfor Frida ville være vennen min, vennen til lille Maria, men jeg var glad for at hun var det. Nå skulle vi nemlig dra til Italia sammen. Uten voksne. Jeg hadde sagt at jeg skulle dra sammen med familien til Frida, og Frida hadde sagt at hun skulle dra med min. Det var en genial plan.


 

Helt siden jeg var liten hadde jeg drømt om å dra til Italia, pastaen og pizzaens land. I morgen startet høstferien, og planen kunne ikke feile nå. Endelig skulle jeg få praktisert italiensken jeg hadde lært av bestemoren min, som kom fra Italia.

 

Jeg hadde pakket alle sakene mine, og kofferten stod klar i gangen. Flyturen og togreisen fram gikk fint, og vi kom fram til Roma klokken tolv. Det var nydelig vær, og solen skinte i ansiktene våre. Vi tok en taxi til hotellet vårt, Rome Bed & Breakfast. Der pakket vi ut sakene. Det var en nydelig utsikt derfra. Vi kunne se alt fra marmorballkongen; Peterskirken, Colosseum og Spansketrappen. Vi bestemte oss for å gå litt rundt i byen og se på alle Romas severdigheter. Det var veldig mye fint å se på. Jeg likte spesielt kirkene som var bygget i romansk stil.

 

Da det led mot kvelden bestemte vi oss for å finne en restaurant. Vi fant en liten en på hjørnet av et kvartal nedenfor Spansketrappen. Den hadde mørke trebord og trestoler. Det hang store bilder på veggene av fruktboller, landskap og mennesker, og på hvert bord stod det et sett med en salt- og pepperbøsse. Det var ganske mørkt og koselig der inne.

 

Da vi kom inn, gikk vi til et av vindusbordene. Vi hørte en mørk italiensk stemme fra en hvit dør, som jeg antok at førte inn til kjøkkenet;

- Silvio, dia i ladyes giovani, quello, apprena è arrivato, un menue. Så hørte vi en ny stemme, ikke fullt så mørk som den første: - Si, dad! En høy, urolig kjekk gutt, med brune øyne, store øyenbryn, brun hud og svart, litt krøllete hår kom ut av kjøkkendøren. Jeg antok at han var i slutten av tenårene. Det var noe spesielt med søte smilet som gjorde at jeg hadde lyst til å bli bedre kjent med ham.

 

- Oui sono i vostri menues. Han smilte og ga oss menyene. Vi takket og tok opp menyene for å se hva vi skulle ha. Det så ut som om denne restauranten solgte alt mulig. Det var sjømat, kjøtt, fjærkre og selvfølgelig pizza og lasagne. Vi gikk for det italienske, og maten smakte nydelig.

 

Da vi var ferdige med å spise, kom det en ny gutt bort til oss. Det så ut som om han var broren til den første, for de lignet veldig, bare at denne gutten hadde litt lengre hår enn den første, tynnere øyenbryn og ikke helt det samme smilet. Han spurte oss om vi var ferdige med å spise og han tok tallerkenene våre. Da kom den første gutten bort til oss igjen. Han spurte oss om vi hadde vært i Roma før og om vi hadde lyst til å bli vist rundt i byen i morgen av ham og broren hans Marcus. Vi takket ja. Det var som om en stemme sang inni meg, og et stort smil bredte seg over hele fjeset mitt, men jeg prøvde å skjule det. Vi hadde blitt bedt ut av to utrolig kjekke italienske gutter!

 

Vi gikk rundt litt mer og så i butikker, men de fleste var stengt, så vi gikk opp på hotellet og så på TV. Vi hadde avtalt at vi skulle møte guttene klokken ti neste morgen, så det var ingen vits i å være sent oppe.

 

Vi møtte dem ved farens restaurant. Da vi gikk rundt i byen viste de oss mange interessante bygninger. De fortalte oss om Romas historie, for eksempel at byen ble grunnlagt for over 700 år før Kristus. Det var veldig gøy å være sammen med Silvio og Marcus. Vi kastet en mynt i fontenen Fontana di trevi sammen. Tradisjonen sier at hvis man kaster en mynt i vannet, er man sikker på å komme tilbake til Roma.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil