Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Teltturen

Teltturen

Om to gutter som glemmer noe viktig.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.05.2000


En fin sommerdag bestemte Knut og Petter seg for å ta en tur ut i skogen. De pakket alt før de gikk. Telt, grillpølser og pølsebrød, soveposer og det viktigste av alt, godteriet. "Dette skal bli en uforglemmelig natt", sa Knut. Han var eldst og hadde overnattet i skogen tidligere, men det var første gang for Petter. I tillegg var Petter litt redd for mørket. Han hadde ikke så veldig lyst, men Knut hadde klart å overtale han. Knut er flink til sånt.

 

Da de hadde gått en time innover i skogen, fant de en passelig plass å slå opp teltet på. Der var trær på alle kanter med en liten mark i midten og en perfekt grillplass. De fortet seg å sette opp teltet, så de fikk god tid til andre ting. Like bortenfor leirplassen deres fant de et stup. 20 meter under seg såg de bare steinrøyser. Utenfor stupet rant det en elv. Den var stor nok til at det kunne være fisk i den. Elven rann så langt øyet kunne se. "Lurer på hvor den renner ut", sa Petter. "Den går sikkert ut i en innsjø", sa Knut, som hadde litt mer peiling på sånt. Han hadde tross alt gått på skolen noen år mer enn Petter. Knut hadde heldigvis med seg fiskestangen sin, så han fortet seg tilbake til teltet og hentet den. Det var hver sin tur å fiske. Han som ikke fisket skulle lete etter noe de kunne tenne bål med i kveld. De fikk ikke fisk, men det gjorde ingen ting, for de hadde med seg pølser og brød. Og om de hadde fått noe fisk hadde de sikkert ikke spist den allikevel, for begge to hater fisk. Fyrved fant det nok av.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil