Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hvordan utrydde matematikk

Hvordan utrydde matematikk

Hvis du misliker matte like sterkt som meg, synes du kanskje denne er litt artig.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.09.2004

Hva er det meningen man skal gjøre? Skrive? Late som man skriver, slik jeg gjør i dette øyeblikk? Late som jeg følger med, bare for å glede læreren, selv om jeg ikke lærer en dritt selv? Kan ikke se at det skal ha noe for seg. Ikke for meg. Bedrive tiden min med noe jeg aldeles synes er noe piss.

 

Matte ER piss. Alle tallene som står nærmest oppå hverandre. Er det meningen man skal få noe ut av det? I så fall, skaff meg briller. Jeg skal vedde på tallene er ulykkelige der de står (eller henger, alt ettersom). Kanskje de står ved siden av et tall de ikke liker. Kanskje de roper til oss, kanskje ikke så høyt i og med at de er vanvittig små, særlig potensene, wow, jeg har lært noe! Ihvertfall.. ”HJELP! Vi vil vekk herfra! Vi er dømt til et liv i evig fangenskap i bøker og på tavler. Hjelp oss å flykte fra disse timene!” Akkurat det samme jeg tenker. Kan ikke tallene bare flykte? Hadde tallene løpt sin vei, hadde ikke jeg trengt å sitte her akkurat nå. For læreren er avhengig av de tallene for å ”lære” oss noe.

 

Hm, avhengig! Jeg skal hjelpe tallene å flykte. Lage små bomber som uvisst er knyttet til alle bøker, tavler, mobiler og kalkulatorer i hele verden. Jeg kan bare forestille meg et liv som deres. Jeg skulle startet en aksjon, eller en protest. ’Aparttall’ skulle jeg kalt den. ”Hjelp oss å befri tall i fangenskap!” Så kunne alle tallene leve lykkelig i alle sine dager. Høres kanskje litt overtroisk ut, men det er sånn jeg hadde levd mine år om ikke matte hadde vært oppfunnet.

 

Men derimot, på en annen side, er jo matte litt nyttig da. Det er vel strengt tatt ikke matte som er nyttig, men regning. Det er jo det eneste man bruker det til. Regne litt sammen i butikken her og der.. Det er ikke akkurat sånn at man bruker likninger og potenser i butikken. Hm, jeg HAR fått noe ut av denne timen. Jeg skammer meg. Stakkers tallene.. Hvis det bare var noe jeg kunne gjøre. Så hadde både vi og dem sluppet denne piningen 7 timer i uken.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil