Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Drama i oppgang B

Drama i oppgang B

Novelle om to narkotikaetterforskere.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.05.2000


Bilen vår rullet sakte bortover den grusbelagte veien i Queens - New York City USA Vi var på vei til "Oppgang B", det beste diskoteket i hele Queens. Vi, det vil si narkotikaetterforskene Al Drefforson og Eddie Glawrence. Min partner Michael og jeg hadde tidligere jobbet i Los Angeles, men nå var vi altså blitt forflyttet til New York. Vi hadde mottatt flere brev i posten med informasjon om hvor narkohaiene holdt til, undertegnet "Peter Pan." Hvem han var visste vi ikke, men i hans siste brev til oss stod det: "Kom til "Oppgang B" lørdag 19 november. Stor hai i vannet. Se etter mann med stor "P" på brystet. PS: ta med $1000, ellers får dere ingenting."

 

Da vi kom fram så vi det... En død person lå på marka i smuget, like bortenfor den diskrete inngangen til "Oppgang B." Vi gikk nærmere og fikk se at personen var ikledd en svart t-skjorte med en stor, hvit "P" på brystet. "Peter Pan!" Faen! Han var blitt drept! Nå som vi skulle ta denne store haien. De store brune øynene til "Peter" så på ingenting. Vi lukket dem. Et eneste kulehull gjennom skjorta var visst det eneste som skulle få denne svære karen til å slutte å fungere. Det lyse håret hans var ikke lenger lyst, men rødt av blod, og ansiktet med den rare snurrebarten var uttrykksløst og hvitt. Dette fikk vi ta oss av etterpå, for nå bar det inn på diskoteket. Vi måtte nesten famle oss fram på grunn av den tette røyken der inne. Vi gikk mot en av de store bardiskene. "Hva vil dere?" var spørsmålet til bartenderen. Stemmen var så dyp at ringen i nesen hans nærmest dirret. Vi la $50 på disken og spurte om han visste noe om en viss "Peter Pan." Han vinket oss inn en dør.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil