Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hemmeligheten

Hemmeligheten

En trist novelle rundt det å ha AIDS.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.05.2000
Tema
AIDS


Ingen kunne se meg der jeg lå. Da hørte jeg noen komme gående. Jeg kunne ikke se hvem det var, men jeg hørte at de snakket lavmælt sammen. Plutselig ble navnet mitt nevnt, og videre: Skal vi si det til han? Noen burde fortelle han det. Jeg kjente at det snørte seg i halsen, og jeg fikk en klump i magen, men samtidig ble jeg fryktelig nysgjerrig. Hva kan det være jeg burde vite? De gikk vekk igjen og jeg fulgte etter, det var far og den legen som kom i forrige uke da jeg var syk. De sto og hvisket, men da de så meg komme ble det stille og legen nikket og dro. Pappa ba meg sette meg ned, han sa han hadde noe viktig å snakke med meg om: Jeg har noe jeg må snakke med deg om. -Hva for noe? -Vell dette er vanskelig å snakke om, husker du når legen var her sist? -Ja, hvordan det. -Han tok en blod prøve for å finne ut hva som var galt med deg, og han fant noe. -Hva var det han fant da? -Han fant en sykdom som er veldig alvorlig, det heter AIDS. -AIDS? -Ja, det er et dødelig virus, det er til nå ikke funnet noen medisin eller behandling mot det. -Forteller du meg at jeg skal dø? Far begynte å gråte og nikket med hode. Jeg begynte også å gråte, det var ikke lett for far å fortelle sin 11 år gamle sønn at han skulle dø. Og jeg viste selv at jeg skulle dø, det var forferdelig. Vi snakket ikke om det mer den dagen, men neste dag ved middags bordet spurte jeg et spørsmål: Hvordan har jeg fått AIDS? -Din mor har også denne sykdommen, du fikk den da du lå i magen hennes. -Hvor er mor?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil