Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Jesus korfestet

Jesus korfestet

KRL-stil om Jesus. Artikkel om at han var en forbryter.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.06.2004
Tema
Jesus

Endelig er landet kvitt forbryteren Jesus. Han har i flere år påstått at han er Gud Den Allmektiges sønn, som har kommet for å frelse oss. Men senest forrige uke, ble han korsfestet, til folks store lettelse.

 

Nå er endelig den falske profeten blitt fjernet. Aldri mer skal han krenke Guds ære. Aldri mer skal han påstå at han er Guds sønn! Men egentlig er han bare en lat håndverkersønn. Han oppfordrer folk til å tilbe ham og avguder. Han har gitt kvinner samme respekt som menn. I stedet for å tjene penger til mat, godsnakker han med folk han har klart å lure, og får litt mat av dem.

 

Han skal ha vekket en jente til live, men dette kan jeg forsikre dere om at ikke er sant. Hun var bare bevisstløs, men hennes dårlig utdannede foreldre trodde hun var død.

 

På søndag, kom han ridende inn i byen vår på et esel, som han hadde lurt til seg fra tilhengere.

 

Vi fikk et tips fra en anonym kilde, la oss kalle ham ’J.Udas’, om hvor Jesus befant seg, slik at han kunne arresteres. Det virket på Jesus som om han allerede visste om at ’J.Udas’ kom til å forråde ham. Han gjorde ingen motstand, men disiplene hans rømte. Under forhøret, som ble gjort av en del skriftlærde og de eldste, ble øverstepresten utålmodig, og sa: ”Ved den levende Gud byr jeg deg å si: Er du Messias, Guds sønn?” Jesus svarte: ” Du har sagt det. Men jeg sier dere: Fra nå av skal dere få se Menneskesønnen sitte ved Kraftens høyre hånd og komme på himmelens skyer.” Dette betydde at han var Guds sønn, og dermed ble han dømt til dødsstraff.

 

Pontus Pilatus tvilte på at han var skyldig, men til slutt tok fornuften over, og han bekreftet at Jesus var skyldig, slik at han ble korsfestet forrige uke, til alles store glede. Men selv når han hang der på korset som en flue i en edderkopps nett, mens folket spyttet mot han og skrek, ville han ikke gi seg.

 

Etter 3 timer døde han, og han ble tatt ned og lagt i en hule, og en stor møllestein ble lagt foran. 3 dager etter var ikke liket der. Det er flere teorier om hvorfor, deriblant at han har stått opp fra de døde, noe som er fullstendig tåpelig.

 

Vi i Kongelig kan forsikre dere at vi kommer til å følge denne saken til svaret er funnet.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil