Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Revolvermannen Bill

Revolvermannen Bill

Annen synsvinkel fra novellen "Far min og Revolvermannen" av Edwin Booth.

Karakter: 4/5

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.06.2004


Jeg kom meg unna bankranet men ble skutt av han hersens sheriffen som kom. Men heldigvis klarte jeg å stoppe blødningen. Jeg må finne meg et skjulested. Kanskje jeg skal ri et stykke ut fra byen og finne et sted.

 

Etter cirka 2 timers tid kom jeg ut på prærien og fant et hus å søke ly i. Jeg må vise dem hvem som er sjefen når de tar imot meg. ” Jeg er skadet og sulten, har ingen av dere tenkt å be meg inn eller?” For en familie, de er jo redde alle sammen. Og mannen der har jo ikke en revolver en gang. Men nå har jeg iverfall overtaket på de siden jeg har revolver og ikke de. Jeg kan ikke si mitt ekte navn så får finne på et annet navn. ”Bill Smith her.” Salte for ei nydelig dame det der hva da. Hun skulle jeg likt å hatt som min kone. Kanskje jeg tar henne med meg når jeg reiser igjen. ”Hyggelig å treffes, frue.” Jeg får gi ansvaret for hesten min til den guttungen der. ” Ta deg av hesten min, småen. Gni han skikkelig tør. Ja så gir du han godt med havre.” Bra gamlingen ber guttungen sin til å gjøre det jeg sa til ham ellers får han med meg å gjøre. ”Ligg unna armen min. Og du – du ligger unna salveskene mine.”


 

Jeg får bli med de inn å få noe mat for jeg er jo skrubbsulten. Der kom gutten, skulle tro han har gjort noe med hesten min på den tiden han har brukt, får iverfall ikke håpe han har vært i salveskene mine og forteller det til moren eller faren sin for da må jeg skyte de og rømme videre. ”Nei, en slik maker guttunge som deg trenger nok mat. Du vil vel ikke vokse opp like tynn som faren din.”

 

Hvorfor gidder han å nevne at jeg er skadet?! Han bør ikke nevne at jeg er skadd, for det liker jeg ikke å høre fra folk. Men gidder ikke å si noe til han. Får bare holde munn.

 

”Dette var bra seigt. Har en av oksene krepert?” Likte denne maten jeg, tenk om hun laget denne maten til meg. Nå åpner gamlingen munnen sin igjen med å spør meg om ting. ”Ikke plag meg med spørsmål. Eg drar ditt jeg vil, og jeg blir så lenge jeg vil. Jeg tror jeg vil bli her jeg er. Kanskje jeg drar videre et sted i morgen, om jeg får lyst.” Så hun vil at jeg skal dra inn til byen igjen der jeg ranet banken og bo på et hotell. Da blir jeg jo oppdaga av sheriffen eller noen andre. ”Jeg skal nok greie meg, jeg er vant til å sove i friluft likevel.” Hva gjør han gamlingen nå da? Rydder bordet?! Han gjør kvinnearbeid jo. Jeg tar meg heller en tur bort i døra å sitter der litt å se litt på hu dama der hun går å rydder av bordet. Så gamlingen røyker pipe, kanskje han ikke er fullstendig kvinnelig. Men nå tar jeg å går å legger meg hos hesten min. Men først ser jeg etter hvor mange andre hester det er her på gården.

 

Det var ikke så godt å sove her ute men jeg sov greit nok. Får gå til de andre. Der står gamlingen igjen. ” Ja god morgen.” Så han har tatt på seg revolveren han også, må vel passe på han bedre nå når han har revolveren på seg. ”Jeg ser du har hengt på deg jernet i dag, Nicholson.” Der har vi kona hans og, hun var vakrere i dag enn i går. Etta? ”Så det er det du heter. Etta. Det er et vakkert navn for ei vakker kvinne.” Tror hun ble litt flau eller noe for nå ble hun klossete med frokosten hun holder på meg. Men så var det han guttungen der så ikke ga hesten min nok havre i går. ”Få opp farten, Gutt. Hesten min er ikke vant til å vente på foret. Og gi han mer havre denne gangen. Jeg har en følelse på at du ga han for lite i går.” Maten var ikke så galen i dag heller. Nei for reise meg litt for å strekke på beina mine. ”Du trenger ikke å spille skuespill for meg. Jeg er ikke for vant til å gi slipp på ting jeg vil ha, selv om jeg må drepe for å få det.” Dumme mann. Skal du være trykk må du holde hånden din nærmere revolveren din. ”Jeg vil ha kona di for hun er vakker.” Der er gutten også kommet. ”Kom inn, småen.”

 

Får gi de en forvarsel med å ta et tak i guttungen deres. ”Neste gang vrir jeg armen av. Nå er det kanskje på tide å fortelle meg hvor pengene er.” Gutten ser på noe. ” Så det er der pengene ligger. Vel vel, gutt, gå å hent de. Og litt kvikt.” Nå får jeg noen kroner ekstra. ” Sett krukka på bordet og gå å sal på den rødbrune hoppa for mor din.” Nå tar jeg bare hun med meg og stikker av gårde med både hun og pengene.

 

Hva er det han prøver seg på? Han skal prøve å skyte meg. Jeg trekker raskere enn han for han holder jo hånden sin langt vekke fra revolvere jo. ”PANG!”

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil