Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Folkelista mot Ulv

Folkelista mot Ulv

Humoristisk kåseri om den farlige ulven.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.06.2004
Tema
Dyr

Partilederen og sauebonden Marius Flølo har trappet opp hardkjøret foran høstens stortingsvalg, som grunnet lang avstand til sentrale strøk avholdes en måned etter resten av landet her i Tomrefjord. Hans parti "Folkelista mot ulv" samler for tiden underskrifter, og trenger fem tusen for å bli godkjent til valget. De mangler bare 4997.

 

-Problemet er at brorparten av oss som er redd ulven, ikke kan stave. Derfor går underskriftskampanjen tregt, melder Flølo. Men redd ulv, det er vi! Med ulven tafsende i skogbrynet dør landsbygda!

-Dere er klar over at ulvefrykten fremstår som maksimalt dum ovenfor seks milliarder mennesker, og at folk til alle tider har omgås dyr nettopp fordi alle dyr hører til i naturen? Ulven er som alle vet ufarlig, men om dyr er farlige eller ikke skulle være klekkende likegyldig, alle arter har likevel livets rett...

-Du glemmer sauene, din idiot! Sauene har også livets rett! Om de blir tatt, får jeg ikke slaktet dem til høsten!

-I sauespørsmålet er det ca. 800 gode argumenter mot sauedrift i rovdyrsområder, og toppen null for. Økonomisk er jo dette et tapsprosjekt uten like uansett. Men nå er det ikke lenger bare sauebønder som er mot ulv, hele bygdesamfunnet har hengt seg på bølgen i det siste og gaulet ut tøys i media. Hva er din forklaring på dette hatet?

-Vi står SAMMMEN!!! SAMMEN MOT BYFØLKA!!! snerr...

-En kan ikke ha mye å pusle med når en har tid til å bekymre seg for ulv. Kanskje det rett og slett er null kulturtilbud, snevre forhold, ingen horisont og manglende stimulanser som fører til denne stakkarslige ulvefrykten, Flølo?

-Dhhh.. eh...

-Som andre partier har sikkert også dere en helhetsideologi. Hvor i det politiske landskapet befinner dere dere i andre sentrale spørsmål?

-Hæ?

-Hva med industrisektoren? Og hvordan vil dere for eksempel løse helseproblemet i Norge?

-Øh? Helse...? Vi er for helse.

-Dere er altså har altså bare èn kjepphest: å utrydde ulven fra norske skoger. Det er seksti år siden utrydding sist ble frontet som en hovedsak av noe politisk parti, og det var i Tyskland. Er dette noe pent da, Flølo?

-Men Ulven er slem!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil