Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Eksplosjonen

Eksplosjonen

Science Fiction-stil om år 2000-problemet. 10. klasse.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.05.2000
Tema
År 2000

" - År 2000 problemet for datamaskiner skal nok ikke by på de alt for store vanskene" , hadde Microsoft-sjef Bill Gates sagt på en pressekonferanse for to år siden. Som om han hadde kontroll over saken.

 

Det hele startet da det var cirka fem måneder igjen til år 2000. Ledelsen i verdens største data-imperium, Microsoft, bestemte seg for å legge ut et såkalt Hpt-program på internett for nedlasting. Dette programmet skulle være så bra, at det kunne redde alle vanlige menneskers hjemmepc`er fra å bryte sammen. I tillegg skulle det visst være et godt antivirus program. Nyheten ble snart spredd over hele kloden, via store nyhets - kanaler, internett-annonsering, og gjennom den lokale "jungel - telegrafen". Dette førte til at Microsoft-serveren som sendte ut dette gratis programmet, ganske fort begynte å bli overbelastet. Hele verdens fremste dataeksperter ble satt inn på saken for å finne en løsning på problemet. Det greide de, og en total krise var avverget. Dagene og månedene gikk, slik at etter hvert begynte de fleste å få installert dette nye programmet. Men plutselig en dag fikk den amerikanske presidenten inn et anonymt trusselbrev. Der stod det at hvis han ikke gikk av, ville alle verdens pc`er eksplodere ved år 2000. Bare få dager etter denne hendelsen, fikk den russiske presidenten det samme brevet. Og den amerikanske regjeringen hadde nå funnet ut at det trolig var den italienske mafiaen som stod bak.

 

Ettersom både den russiske og den amerikanske presidenten ikke ville gå av, var det bare en ting å gjøre. Man måtte prøve å finne ut hvordan mafiaen skulle greie å sprenge hele klodens pc`er, og så stoppe dem. Over hele verden satte man i gang krisegrupper for å prøve å finne ut av problemet. Men tiden gikk, og den begynte å bli knapp. Etterhvert ga både verdens dataeksperter og Bill Gates selv, opp jakten på å hindre mafiaens påstand om å sprenge verdens datamaskiner. De satset på at dette Hpt-programmet ville gjøre jobben med år 2000, og i tillegg beskytte pc`ene mot eventuelle virus som skulle føre til en masse-ødeleggelse.

 

Da år 2000 intraff, begynte Hpt-programmet å virke og alt virket som normalt. Verden over så for seg at dette med en total masse-eksplosjon, var en dårlig spøk. Men det var da det skjedde. Nøyaktig en uke etter at år 2000 var passert, eksploderte nesten alle datamaskinene i hele verden med et stort bang! Ingen trodde sine egne øyner og ører. Faktum neste dag var at ingen tv-stasjoner kunne foreta sine vanlige sendinger. Butikker verden over gikk konkurs, og Børsen gikk amokk.

 

Den dag i dag, 4 år etter har man visst funnet ut problemet. Den italienske mafien hadde hacket seg inn i Microsofts database før de la ut dette Hpt-programmet på nettet. Der hadde de lagt inn et selv-ødeleggende virus som brøt ned pc`ene ved hjelp av overantenning. Viruset virket som et program som jobbet så hardt at datamaskinen på en måte gikk av hengslene. Maskinen ble over-opphetet av arbeidingen, og eksploderte. Nå har livet begynt å gå litt mer normalt, etterhvert som flere og flere datamakiner blir lagd. Og Microsoft har forsikret verden om at en slik katastrofe aldri vil inntreffe igjen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil