Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Øst og vest, hjemme best!

Øst og vest, hjemme best!

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.05.2000
Tema
Familie


"G-, det er ikke bra nok for deg, Ivar. Ønsker du å holde deg på m-siden i norsk må du rett og slett se til og sjerpe deg." Ivar var ikke akkurat fornøyd selv heller etter g- på en norskstil, og da han hadde levert den inn var han fullstendig klar over at det ikke var godt nok. Han var også klar over at skolearbeidet hans hadde vært dårlig de siste ukene, og han forstod derfor godt at frøken var sint. Problemet var bare at han ikke klarte å konsentrere seg om skolearbeidet lenger. Foreldrene hans kranglet så mye at han orket ikke å være hjemme, og det ble derfor heller ikke gjort noe særlig lekser. Ivar visste at det ikke var lenge til foreldrene hans kom til å skille seg. Det forstod han bare ved å se hvordan de oppførte seg når de var sammen. Enten kranglet de, eller så snakket de ikke sammen i det hele tatt. Da Ivar kom hjem den dagen begynte han å planlegge. Han ville bort, langt bort. Men hvor? Han kunne jo ikke reise til noen han kjente, da ville jo foreldrene hans finne det ut. Ivar fikk en idè. Dersom han reiste inn til byen kunne han bo på et ungdomsherberge. Det var billig, og ingen behøvde å vite hvor han var. Han ville ikke være borte for alltid, men bare noen uker slik at det fikk roet seg litt hjemme Neste dag var fredag. Ivar tenkte at dette var en fin dag å rømme på. Foreldrene hans var vant med at han var mye ute av huset i helgene, og de ville derfor ikke forstå noe før han var over alle hauger. Ivar pakket med seg alt han trodde han ville få bruk for, og han hadde spart penger som han mente ville være nok til buss og opphold. Etter han hadde pakket, skrev han en lapp til foreldrene sine:

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil