Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mislykket trommis

Mislykket trommis

En mislykket trommis som får en jobb til slutt.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.05.2004
Tema
Musikk

-Yeah, yeah, yeah, tenkte jeg mens jeg ruslet videre. Jeg hadde nok en gang blitt "refused" i en ny trommisjobb. Ja, jeg er trommis. Jeg vet pokker ikke en dritt om trommer. Det var det det så ut til at de visste. Jeg vet ikke forskjellen mellom skarptromme, og symball. Jeg løp bare videre i Oslos nedstøvete gater, det var bare de sultne horene på hjørnet som ga farger. Men jeg var bare 13 og et halvt. Så det var bare to av dem jeg hadde daglig kontakt med. Eva og Liz. Liz som var tidligere talsmann for LFSHH(Lesbisk Forening for Sultne Horer på Hjørnet). Fikk sparken da hun en gang hadde brukt sminke. Som nå plutselig hadde blitt hetero. Jeg så på henne som min egen mamma, viss jeg ikke hadde hatt seksuell kontakt med henne da. 62 år gamle Eva var ei senil gammel heks, som tidligere hadde hatt AIDS tre ganger, men ble kurert hver gang hun reiste til Chad, i Afrika. Hun var godt likt blant de småtynne mennene fra ørkenen, som var sultne på annet enn bare mat.

 

Mens jeg løp videre på de stjålne, men allikevel rustne syklene som lå strødd på Karl Johann, fikk jeg øye på den vakreste hora av dem alle, Zhelmirra Mohammed Said, en tidligere barnesoldat fra, nettopp Chad, ei 38 år gammel dame, som hadde hatt flere kjønnsykdommer enn jeg kunne telle. Klamydia, gonore, kjønnsvorter, AIDS osv. hun var den dyreste i meters omkrets. Men jeg, som var et foreldreløst barn, som hadde sluttet skolen for å spille trommer hadde ikke et øre på meg, for de hadde Mike Tyson bitt av meg. Alt jeg hadde var det forbannede trommestativet. Zhelmirra var en patriot av de sjeldne og la alltid inn et godt ord om Chad. Chad som forresten er Afrikas nest minste land og har en befolkning på omtrent 600 000, var ikke stort å skryte av. Borgerkrigen som nå har vart i 120 år, er den eneste grunnen til at Chad blir nevnt i en avis hvert tiende år. Det er ikke Headlines heller akkurat, det er på en rektangel bit på størrelsen med en fyrstikkeske, mens på siden av den står det at, Kari Bremnes sin nye hund heter Laffen.

 

Jeg var i tvil hva jeg skulle gjøre, jeg hadde lyst til å bli bedre kjent med denne vakre fargede damen. 3400 kr var prisen, på å bli bedre kjent med henne. Og jeg måtte få råd av Liz, hvordan jeg kunne få henne,  Liz som var flink til å prate, var nå målløs, og tenkte på Zhelmirra, og lurte på om hun nok en gang var lesbisk, og stod der og måpte. Og fikk ikke et ord ut av kjeften. Eva som kjente godt til Chad, siden hun hadde vært der tre ganger selv, sa jeg burde ta meg en tur Chad. Jeg tok turen til Chad på sånn en gratis billett, siden jeg var uten foreldre. Snakket med flere av dem, og alle kunne norsk, alle 600 000, var tidligere asylsøkere, som hadde bodd flere år på kirkens kollektpenger, mens de hadde det godt og varmt oppe på kirkeloftet. Jeg hadde derimot trommestativet i baklomma, og dro det fram, alle jublet, og trodde jeg var Mohammeds allmektige svogers fetter, som endelig hadde kommet tilbake, med Led Zeppelins tidligere trommestativ i gave. Men jeg sa jeg skulle ha penger for det. Alle 600 000 la pengene i hånda mi, tilsammen 3412 kr og 53 øre. Ja, det holder sa jeg, og gikk jublende tilbake til flyplassen.

 

Endelig tilbake hos Zhelmirra. jeg ble bedre kjent med henne. Og nå hadde jeg ingen penger, ingen håp, ingen fremtid, hvis ikke jeg også ble en hore....

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil