Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Boss i naturen

Boss i naturen

Argmenterande tekst om boss i naturen.

Karakter: 4+ (10. klasse)

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.05.2004

Hvor som helst du går så er det noe du finner, nemlig boss. Boss som ligger og slenger rundt om i den fine naturen vår. I skog og mark er det ekstremt med boss som flyter rundt. Sjokoladepapir, isbokser, plastposer overalt, og det er nå når vinteren er over, og snøen har smeltet at en ser det spesielt godt. I denne årstiden er det ikke fine blomster og gress å se på og bosset syns spesielt godt.

 

Det er jo ikke bare vår feil, vi som kaster bosset, kommunen burde virkelig ta litt ansvar her. Det å sette ut noen bosspann kan vel ikke skade. Hadde det blitt satt ut noen bosspann så hadde vi blitt flinkere til å kaste det i spannet, i steden for å kaste det i fra oss hvor som helst.

 

Hvem som har ansvaret kan vel diskuteres, men jeg synes at både handelsstanden og kommunen burde ha blitt flinkere her. Når det ikke er noen boss-spann å se, så vil folk bare kaste det i fra seg i stedet for å ta det med seg hjem.

 

Det er ikke bare vi som bor her som må gå å se på dette. Hvert år er det mange turister som kommer til Norge nettopp for å se den vakre naturen, de vakre og uberørte skog og fjellområdene og de vakre fjordene og strendene. Opplevelsene til turistene kan rett og slett bli ødelagt på grunn av bosset som flyter rundt overalt. Det å studere de vakre fjordene og plutselig få øye på boss som flyter i vannkanten er ikke noen god opplevelse. Det å gå en rolig og avslappende tur i naturen og måtte  trakke rundt i boss, vil ødelegge inntrykket som er skapt om at det er så vakkert i naturen i Norge.

 

Det er ikke noe pent å ha boss rundt seg hvor en enn går i naturen, men det er verre for dyrene de kan få plastposer rundt hodet og bli kvelt. Dyrene er nygerrige, og vil lukte på det som er der, og det er ikke bra for dem heller.

 

På en annen side så kan det være bra at det ligger boss rundt og flyter. Å plukke boss er og en jobb også, det er vel ikke vanlig her i Norge, men i andre fattigere land er det en måte å tjene penger på. Kanskje noen kunne ha det som jobb her i Norge?

 

Vi som skoleelever får noen ganger fri noen timer i året for å plukke boss. Det er spesielt i forbindelse med 17. mai, da vil vi at det skal se pent ut rundt oss. Kanskje det gjør oss bevisst på at vi må slutte å kaste boss i fra oss overalt.

 

Jeg tror ikke at noen liker at det ligger boss og flyter overalt hvor en går.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil