Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Lykken er...

Lykken er...

Lykke kan være så mangt.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.05.2004
Tema
Verdier


Så snakker vi nok en gang om lykke. En evig diskusjon blant menneskerasen.

Alle har forkjellige meninger og argumenter om hva lykke egentlig er. Sannheten er dessverre at absolutt ingen vet nøyaktig hva fenomenet er eller hva det står for. Ikke leger. Ikke psykologer eller professorer. Heller ikke kongen.

Mange mennesker søker i stedet andre spennende livssituasjoner hvor de kan drukne hverdagens ulykke, mas og fjas.

 

Noen mener rett og slett at lykke er å ligge på sofaen med popcorn i den ene hånda, og fjernkontrollen i den andre. Noen liker å kaste seg ut av et fly med en pose i ryggsekken. Fallskjermhopping blir det også kalt.

 

Noen finner til og med det hysterisk morsomt å forklare hele filmen på kino for side mannen. Mens den som sitter foran hadde det morsomt før den gjøken bak åpnet den store kjeften sin.

 

Det er til og med mennesker som mener at jakten etter lykken, er bortkastet tid. De mener heller at man skal forplante seg og føre menneskeslekten videre. Og dermed blir de hjemme og reproduserer i hytt og pine. Kanskje de har rett. Hvem vet om lykken finnes. Vi kan ikke se den, vi kan ikke lukte den, så hvem vet om den virkelig er der? De smarteste må vel da være de som sitter hjemme og lever på trygda, og røyker rullings. Jeg hater å si det. Men de er smartest. En dag kommer vi mest sannsynlig til å dø alle sammen. Så hvorfor ikke heller leve livet mens vi fortsatt har det. Ikke det at å sitte og puffe i seg de grå skyene er å leve livet. Men er det akkurat det som gleder dem, er det ingen som hindrer dem i det. Det er i hvert fall bedre enn å sette seg ned i et hjørne og se sekundene passere i et eneste gjesp. Tenk å sitte alene og vente på at lykken skal dukke opp. Som om den er et eller annet kjæledyr som har stukket av. Og der sitter man. Helt til det ikke er annet igjen enn jord og en gravstein igjen av stakkaren. I Buddhismen er det om å gjøre å oppnå Nirvana. En tilstand man kommer i hvis man har vært snill hele den tiden man levde. Når man har oppnådd nirvana, da er man lykkelig, men da er man også død. Skal det plutselig være lykke å dø?! Stakkars den som finner lykken for tidlig sier jeg bare.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil