Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Slanking

Slanking

Kåseri om slanking og slakting av Fedon Lindberg.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.04.2004
Tema
Kropp

Det moderne mennesket er ikke lenger hva det tidligere var. Før var mat et symbol på velstand, man spiste og spiste, for var man fet var man rik, trodde man. I dag er det motsatt. De med god råd bruker masse penger på å være som vandrende skjeletter, mens de andre faktisk bruker mindre penger på spise mer. Dagens slankehysteri har blitt til et stort tema.

 

Jeg som trodde mat var til å spises og nytes, men slik er det altså ikke. Norges nye matkjendis med navnet Fedon Lindberg, har nå kommet med en ”glimrende” idè om at vi nordmenn må bli slankere. Som sagt er mat til å spises, men noen mennesker lider av spiseforstyrrelser og spyr det rett ned i do etterpå. Hva er da vitsen med å i det hele tatt spise? Dette kaller jeg sløsing av penger.

 

Er man for feit, så kan man heldigvis gjøre noe med det! Det finnes et utall av kurer på markedet. Vi har for eksempel "gjør det selv" kuren. Denne går også under navnet aerobic. Der betales det i dyre dommer for å leke hermeleken. Men, hater du svetting og holder deg for god for barnslige leker kan du jo prøve "IQ" kuren som jeg vil kalle det. Denne er spesielt anbefalt for gamle "dumme" damer rundt 40-50 år. De ser i ukebladene på vidunderkurer hvor man angivelig skal ha gått ned hundre kilo på to uker. Stakkars, de har jo ennå ikke skjønt at bildet ble tatt for ti år siden, og at modellen var Moskva Marit. Alle har vell opplevd at en eller annen har prøvd dette, men ikke lykkes. Folk vil bare gå ned i vekt, samme hvordan man gjør det! Noen går også på såkalte slankepiller, og andre går på annet ”søppel” for å bli slankere. Jeg vil si at å være feit har blitt et skjellsord den siste tiden. Men de som skulle være så uheldige å være overvektige kan kanskje ikke gjøre noe med det. Kanskje noen er født ”feit”, eller noen lider av dårlig forbrenning, mens andre rett og slett spiser for mye usunn mat.

 

Å bruke slankepiller er nesten det samme som å bruke doping i idretten, vil jeg si! Man tilsetter altså kunstige midler for å få en bedre kropp. Å trene ”normalt” for å unngå fedme er helt greit, men når man tilsetter flere piller om dagen, synes jeg det blir for dumt. Tenk, på 80-tallet kunne man levd enkelt og nyte maten om fredagskvelden, mens nå serverer mødre og fedre salater om kveldene. Dette går jo også utover barna i huset! De kan bli så lei ”slankematen” at de legger om kostholdet til hamburgere og ting i den kategorien.

 

Men nå må vi ikke glømme folkene som utsetter seg for fettsuging. Dette vil jeg si er ”verstingen” av typer slanking. Dette koster en formue, og det kan hende det ikke blir bra, og pasienten vil bare oppnå et dårligere resultat enn før operasjonen! Nå får vi snart begynne å bruke hodet her i verden. Vi må ikke høre på ”idè-tullinger” som Lindberg og mange andre på jorda. Noen mener jo til og med at poteter og brød er påvirkningskilder til å bli ”feit”. Vi vet jo at våre foreldre og besteforeldre har levd på poteter gjennom hele livet, og man ser jo også hvordan det har gått med dem! Nettopp, de har det helt fint uten noe som helst problemer med overvekt. Nå får verden virkelig ta en nærmere titt på seg selv, og prøve å bli slankere ved normale metoder og slutte med alt hysteriet rundt dette temaet!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil