Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Videregående Skole-prosjekt: Hotell- og Næringsmiddelfag

Videregående Skole-prosjekt: Hotell- og Næringsmiddelfag

Kompendium til kort muntlig foredrag om Hotell- og Næringsmiddelfag på Ørskog VGS på Sunnmøre fra 9. klasse.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.04.2004

Om studieretningen

Grunnkurs hotell- og næringsmiddelfag gir opplæring i forskjellige yrker innen hotell- og næringsmiddelproduksjon. Man kan velge yrke innen hotell- og restaurantnæringen, innen produksjon av av mat-, fiske- og drikkevarer eller håndverksyrker innen baker- og kjøttfagene.

 

 

Mange muligheter (transparent 1)

Under grunnkurset bestemmer man seg for hvilken yrkesretning man vil velge.

Det finnes seks forskjellige VK1-kurs. Resten av læretiden skal som regel gjennomføres i bedrift.

 

Med utdanning innen hotell- og næringsmiddelfag får man gode muligheter for arbeid over hele verden. Har man for eksempel fagbrev som kokk, kan man kontakte utenlandske myndigheter og få ”overført” fagbrevet til dette landet.

 

Man kan også bygge videre og få en høyere utdannelse på høgskole og universitet, vel og merke etter et år med allmenn påbygging.

 

Er man faglært innen hotell- og næringsmiddelfag er man en ettertraktet person i arbeidslivet, og behovet for faglært arbeidskraft er økende.

 

Ørskog VGS

Om du velger å ta grunnkurs i hotell- og næringsmiddelfag, vil du bli plassert på Ørskog VGS. Det er en liten internatskole med plass til 120 elever, hvorav 25 bor på internatet.  Den lille størrelsen gjør at det blir små klasser på ca. 15 elever hver,

med god kontakt mellom lærere og elever.

 

Skolen har et veldig godt miljø, både faglig og sosialt. De som bor på internatet blir etterhvert en sammensveiset gjeng, og får oppleve mye som kan være viktig kunnskap for resten av livet.

 

Ørskog VGS har mange trivselfaktorer, som for eksempel

 

  • Turer og ekskursjoner i inn- og utland
  • Gymtimer med blant annet golf, kanopadling, svømming og bowling
  • Moderne undervisningskjøkken og datautstyr

Grunnkurs, VK1 og praksis (transparent 1og 2)

For å komme inn på Ørskog VGS bør en ha et karaktersnitt over 3,5. Dette tallet varierer fra år til år, men som en tommelfingerregel er det alltid de med høyest snitt som først kommer inn.

 

For de elever som trenger ekstrahjelp i fagene, har skolen også et tilbud for disse.

 

Når man skal velge yrkesretning på VK1, er det viktig å vite at Ørskog VGS kun tilbyr kokkfag. Om man vil noe annet må man bytte skole. Har man for eksempel tatt GK på ØVGS, og vil gå videre på kjøttfag, må man bytte til Stranda VGS.

 

På VK1 kokkfag består mye av undervisningen på moderne storhusholdningskjøkken. Det blir særlig lagt vekt på selvstendig teoretisk og praktisk arbeid som bygger på kunnskap fra grunnkurset.

Kokkfag er krevende og utfordrende, men også inspirerende og sammensveisende.

 

Oppsummering

Den som velger hotell- og næringsmiddelfag får mange muligheter.

Disse mulighetene kan man velge å stå på, eller å bygge videre på.

Uansett hvilken yrkesretning man bestemmer seg for innen hotell- og næringsmiddelfag, ligger det alltid en jobb og venter når man står igjen med fagbrev i hånden.

 

 

Hotell- og næringsmiddelfag

veien som fører fram til jobb!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil