Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Film: "Just Married"

Film: "Just Married"

Filmanmeldelse av "Just Married" - bryllupsreise for "dummies".

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.04.2004
Tema
Filmer

Fakta

Original tittel: Just Married

Regi: Shawn Levi

Manus: Sam Harper

Skuespillere: Brittany Murphy, Ashton Kutcher, Christian Kane og Taran Killam

Sjanger: Romantisk komedie

Aldersgrense: 11 år

Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Distribusjon: Fox Films AS
Produksjonsår: 2003
Premieredato: 06/06/03

 

 

<bilde>
Just Married er en typisk amerikansk ”da han møtte henne” ungdomskomedie som handler om et ungt par, Sarah og Tom, som gifter seg mot hennes rike families ønske, og reiser på bryllupsreise til Italia. Sarahs foreldre sender ekskjæresten etter for å ødelegge ekteskapet , og klarer virkelig forholdet dette? Etter min mening skjer hele handlingen på en altfor klisjéaktig måte, men liker du klassiske romantiske komedier, så er dette filmen for deg!

 

Denne filmen handler om en paret Sarah og Tom (spilt av henholdsvis Brittany Murphy og Ashton Kutcher) som bare har vært sammen i noen måneder, og på grunn av at alt var så perfekt mellom dem, bestemmer de seg for å gifte seg fortest mulig, noe som viser seg å ikke være så lurt.

 

Som så mange andre finner de raskt ut at et i utgangspunktet bra forhold raskt kan ødelegges av ekteskap. I begynnelsen ser alt fint ut, men bryllupsreisen blir virkelig ingen dans på roser; De krangler allerede på vei til Italia, blir kastet ut fra hotellet de bor på, eks-elskere lurer i overflaten, det er ingen tid til sex og de vil forskjellige ting – ja, det er ikke måte på hva som skjer.

<bilde>

Rollene spilles av Brittany Murphy (som har spilt i blant annet ”8 Mile” og ”Summer Catch”) og Ashton Kutcher (”Dude, Where’s My Car?” og ”Down To You”), og dette synes jeg de gjør på en glimrende måte, fordi de virkelig lever seg inn i rollene og samspillet mellom dem er utrolig bra. Men likevel, dette er ikke nok! Min mening er, når skal disse to lære seg å spille i de riktige filmene? For denne filmen hadde absolutt ikke noe spennende og originalt manus i det hele tatt, og alt er for klisjé. Er det noe gøy da? Manusforfatteren Sam Harper får ingen stor applaus av meg, for jeg synes virkelig ikke dette var noe bra – i alle fall ikke bra nok!

 

Filmen har en lengde på 1 time og 35 minutter, og selv om dette er vanlig spilletid for en film, føles det som i det lengste laget. Aldersgrensen, som i de fleste komedier, er satt til 11 år, og det synes jeg passer bra, fordi det nettopp er en komedie.

<bilde>

Min mening om filmen er at den ikke er verdt å se, fordi filmens handling var ikke akkurat på det kreative stadiet, ting ble rett og slett for uoriginalt, og den er akkurat så proppfull av billige klisjeer og forslitte fordommer som er Shawn Levys ”Just Married”. Konklusjon er altså at det er en uhyre lettbent og lettglemt film med en nedslående forutsigbar, svulstig og sukkersøt avslutning.

 

Men er du den typen som liker slike typiske romantiske komedier, og liker å føle at du kan manuset før filmen allerede har begynt (noe som ikke er så veldig positivt), så er dette en film for deg! Av meg får den i alle fall en treer!

<bilde>

 

 

 

 

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil