Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Å være ung er for jævlig"

"Å være ung er for jævlig"

Den sterke og glimrende boka ”Å være ung er for jævlig” er basert på en sann historie om Christiane F som i tidlig alder begynner med narkotika og blir avhengig, og dette leder til at hun selger kroppen sin. Det er Christiane selv som er fortfatteren på b

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.04.2004


”Å være ung er for jævlig” handler om Christiane og livet hennes i Tyskland på 70-tallet, og den begynner med Christiane i en alder av seks år. Hun bor sammen med søsteren, moren og faren i drabantbyen Gropiusstadt i Berlin. Byen består av høyblokker med plass til 45.000 mennesker, og på avstand ser alt fint ut, men når man kommer ordentlig inn på stedet er alt helt forferdelig. Det lukter urin og avføring overalt. På skolen der hun går var hun ikke som alle andre pga hun var i en av de familiene som ikke hadde råd til noen ting. Derfor hadde hun hadde annerledes klær, annerledes språk og annerledes leker. Vi følger Christiane opp gjennom årene, og oppveksten hennes er ikke så enkel. Faren hennes tok avstand, var han der fikk hun juling, hun fikk ikke lov til å gjøre noen ting, og det førte rett og slett til ting som var enda verre, som for eksempel nasking i ung alder. Med tiden som gikk forandret Christiane seg; strammere jeans, høyhelte sko, mer sminke, personligheten ble ny, språket ble nytt, og hun fikk seg nye venner og hengesteder. Hun begynner på shit (hasj), som går over i hardere stoffer, og som 13åring er hun allerede erfaren på å sette heroinsprøyter. Er ikke dette fælt så vet ikke jeg?! Alt dette får vi med oss gjennom tankene og følelsene til Christiane, og boka består også av en del utdrag som moren og andre personer hadde skrevet på den tiden som gjør boka bare enda bedre!


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil