Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Premier League og mediepåvirkning

Premier League og mediepåvirkning

Nordmenn har en spesiell forkjærlighet for engelsk fotball, er dette medieskapt?

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.04.2004
Tema
Fotball

Premier leauge kan vel sies å være den mest ”fryktede” ligaen innen internasjonal fotball. Og samtlige Sportskanaler og Sportsjournalister bruker den som et utgangspunkt, og en slags forsøkskanin for å vise hva god fotball er! Samtidig har du jo ligaer som Bundesligaen, og Primera Division som det i grunn ikke blir lagt like stor vekt på, men som jeg personlig synes er kjempe spennende og til tider ganske unnerholdende. Skyldes det mangel på stjernespekkede spillere, eller for den sags skyld lag? Eller er det penger inn i bildet? Dette har ofte slått meg, når jeg har ligget og sett på kamper på tv og liknende ting! Så det jeg lurer på er hvorfor Premier Leauge har så stor innvirkning på fotball entusiaster, og vil gjerne si litt om hva jeg synes om Premier Leauge.

 

Må nesten starte med å si at det er ikke alle som synes premier leauge er den beste og mest underholdende ligaen innen internasjonal fotball, men etter mine oppfatninger, er det det! La meg ta et eksempel: En onsdags kveld sitter du hjemme i sofaen og gleder deg til en hel aften, med champions leauge, litt god drikke og pizza. Du vet at favorittlaget ditt har nådd 8-delsfinalen og skal spille, men er ikke så sikker på om den sendes på tv. Men som den optimisten du er, blar du opp bakerst i VG og ser på kolonnen med Tv3´s Tv program for dagen, men til din store skuffelse sender de heller en direkte sendt kamp mellom Manchester og Arsenal, som tilfeldigvis er Engelske! Og whoops, kvelden er ødelagt! Men jeg vet ikke om det er så tilfeldig jeg? Begynner å lure, når de 6 ganger på rad sender kampene til Manchester U og ikke kampene til Deportivo, med mindre de er motstandere av et Engelsk lag! Og dette er media, ikke glem det! Det er media, som på en måte bestemmer hvilken liga som en skal like! Mange blir påvirket av dette, andre holder trofast med et lag som feks spiller i Bundesligaen, og skifter ikke automatisk til Arsenal, som spiller i Premier Leauge!

 

Personlig er jeg ikke en sterk motstander av Premier Leauge. Synes det bare er morsom å ta opp et tema, som sikkert også gjelder flere enn meg. Men for å si det enkelt: Premier Leauge er jo en liga med lag med høy standard, for ikke å snakke om alle de flotte banene. En rekke spillere av klasse presenterer jo denne storslåtte ligaen, og er med på å påvirke folks mening om hva som er bra å se på. En rekke lag med god økonomi er vel ikke med på å minske dette. Det jeg vil konkludere med er at hvis media prøver å vise at det finnes flere lag der ute, er jeg sikker på at interessen din for fotball vil bli mye større! Så husk det!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil