Fransk servering
Med Fransk servering byr serveringspersonalet fram fatet til gjesten slik at dem forsyner seg selv.
- Serveringsmedarbeiderne har forskjellinge oppgaver:
- Ta opp bestilling på drikkevarer og mat.
- Dekke opp kuverten i samsvar med bestilt meny og drikkevarer.
- Skjenke drikkevarene.
- Sette inn tilbehør til retten over og til høyre for startkuverten (f.esk 2. servise, 2. glass, poteter, saus o.l) .
- Holde fatet slik at det hviler på håndservietten i serveringsmedarbeiderens venstre hånd. Når serveringsmedarbeideren står ved en gjest som har startkuverten skal han/hun:
--- sette venstre for inn på venstre side av stolen til gjesten
--- bøye høyre kne samtidig som fatet settes ned til venstre for gjesten
--- holde høyre fot og ryggen mest mulig rett (reguleres me bøyningen av venstre for)
- La gjesten forsyne seg av fatet.
- Gå videre til neste gjest og gjenta operasjonen, mens gjesten ved startkuverten forsyne seg av tilbehøret.