Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > De 4 serveringsmetodene

De 4 serveringsmetodene

Arbeidsoppgave i bransjelære.

Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.03.2004


Fransk servering

Med Fransk servering byr serveringspersonalet fram fatet til gjesten slik at dem forsyner seg selv.

- Serveringsmedarbeiderne har forskjellinge oppgaver:

- Ta opp bestilling på drikkevarer og mat.

- Dekke opp kuverten i samsvar med bestilt meny og drikkevarer.

- Skjenke drikkevarene.

- Sette inn tilbehør til retten over og til høyre for startkuverten (f.esk 2. servise, 2. glass, poteter, saus o.l) .

- Holde fatet slik at det hviler på håndservietten i serveringsmedarbeiderens venstre hånd. Når serveringsmedarbeideren står ved en gjest som har startkuverten skal han/hun:

--- sette venstre for inn på venstre side av stolen til gjesten

--- bøye høyre kne samtidig som fatet settes ned til venstre for gjesten

--- holde høyre fot og ryggen mest mulig rett (reguleres me bøyningen av venstre for)

- La gjesten forsyne seg av fatet.

- Gå videre til neste gjest og gjenta operasjonen, mens gjesten ved startkuverten forsyne seg av tilbehøret.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil