Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > John

John

Vi følger Marta i hennes jakt på drømmemannen.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.03.2004
Tema
Sjekking


John, John, John. Marta kunne ikke få han ut av hodet. Hun visste egentlig ikke hva han het. Hun hadde bare funnet på et navn hun syntes var fint. Det passet egentlig bra. Da hun møtte han første, og eneste, gang på Rimi hadde hun passet en liten gutt i gata, som heter John. Det var visst han hun hadde oppkalt han etter. John, liksom John, så bare helt utrolig skjønn ut. Han var kjempesøt! Han så ut som en av de snille typene, og det virket ikke som han var en av dem som bare gikk rundt og tøffet seg. Marta syns det virket som om han var seg selv. Han hadde virkelig gjort inntrykk på Marta. Denne fyren som så snill ut, og som tilfeldigvis hadde vært og handlet samtidig som Marta.

 

Marta hadde ikke vært seg selv siden den dagen. Det virket som om hun ikke helt var til stede. Hun bare gikk rundt og var i sin egen lille verden. En drømmeverden, der hun og John ikke lenger var single, de var sammen, og de skulle være det for alltid. Marta fikk alltid et søtt lite smil om munnen, og øynene hennes lyste av glede hver gang hun tenkte på han. Han hadde virkelig vunnet hjertet hennes. Hva var det han hadde gjort? Han hadde egentlig ikke gjort noen ting. De hadde ikke snakket sammen engang. Marte var ikke sikker på om han hadde sett henne, men hun håpet. Hun innbilte seg at han hadde sett på henne å smilt, men Marta var av den stille, rolige og beskjedene typen. Hun håpet også at han ikke var sammen med noen, at det var en annen jente i John sitt liv. Hun bare måtte treffe han igjen. Kjære Gud, la meg møte John igjen! Om jeg ikke får snakke med han, vær så snill, la meg få se han, bare en gang til. Marta trodde egenlig ikke på Gud. Det var ikke slik at hun hatet han, men hun trodde bare ikke. Hun begynte å bli desperat, hun måtte bare møte han igjen. Det ble verre og verre for hver dag som gikk. Hun klarte ikke å se for seg et liv uten han nå. Alle drømmene hennes videre i livet hadde han med. Hun hadde nesten prøvd alt også, uten hell. Det gikk ikke en dag uten at hun pyntet seg og gikk ned på Rimi. Hun pleide å være der lenge også. Det var bare det at i det siste hadde hun blitt ganske lei av det. Den samme butikken, de samme varene og de samme folka. Det begynte å bli et mareritt. Hun var jo ikke sikker på om det ville bli positivt å møte han.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil