Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hun skulle kjent han helt

Hun skulle kjent han helt

Om drugs og kjærlighet, skrevet på spesiell måte.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.03.2004

Hun hadde aldri vist det, virkelig vist hva han drev på med, men hun trodde hun gjorde det, så fikk hun vite at kjæresten drev med dop. En gutt på 14 år som hadde det verre enn folk trodde og så. Linda så kjæresten sin komme subbende over skolegården, i sine vanelige slitte hullette ola bukser og en svart t-skjorte med den store ”the strokes” logoen, han stresset ikke mye tenkte Linda. Han så henne inn i øynene, slang hodet litt til siden for og få det halv lange svarte tynne sideskill håret til og gå bort fra øynene, han smilte, lo for seg selv, en sånn latter som betydde du er søt du, så kysset han henne på munnen og strøk henne over kinnet, Linda ble stående der å se på ham, klærne hennes passet med hans klær, en slitt hullete olabukse, og en t-skjorte med logoen ”freedom fighter”, de passet perfekt sammen, håret hennes hang nedover slik som hans, og begge lo en søt latter, men hun skulle vist hva latteren han lo betydde, du er dumsøt du jenta mi tenkte han og så bort på henne.

 

Bortover veien tråkket to par converse sko hullete og fæle, det ene paret holdt på en hemmelighet, det andre var åpent og lyst. Så skiltes de, Linda gikk hjem og Fredrik gikk hjem. Senere på dagen, da det begynte og bli mørkt gikk Linda bortover veien, hun kjente lukten av hasj, lukten som svevde rundt henne, og der, borti en krok satt det som ville forandre alt, nemlig alt. Fredrik og ett par kamerater satt der og delte på en joint, hun gikk bort til han, ”du koser deg ser jeg” ”sorry snuppa mi” fikk han frem mens øynene svevde, ”du blir med meg du, ok?” ”ja vel” svarte han enkelt. Dagene gikk, de gikk som vanelig, de to, de var ikke som andre så de pratet ikke om det. ”Jeg må gå jeg” sa Fredrik, ”hvor da?” ”jeg skal vekk”…

 

Linda følgte etter han, han satt seg på en bro og så ned, det var langt ned, og der nede kunne han bare skylle vekk alt, narkotikaen og skoleproblemene, men han ville savne jenta si, for han elsket henne. Han satt der lenge, så kom det noen, ”jeg visste at du gikk hit, jeg har sett på deg, jeg skjønner ikke hva som skjer, men jeg vil ikke at du skal ruse deg mer, hvis du forsvinner hva skal jeg gjøre da, da hopper jeg og, vi har alltid vært sammen, oss to, når vi ble mobbet på barneskolen, vi var sammen da og alt gikk bra, du hjalp meg ut av det, jeg skal hjelpe deg ut av rusen, med kjærlighet, fordi jeg elsker deg” Linda gråt når hun sa det ”jeg kommer aldri ut, ikke en gang med kjærlighet, men jeg vil ikke vekk fra deg, men jeg vil vekk fra det som er fælt. ”Har du lyst?” ”ja, alt med deg” så hoppet de, så forsvant to sjeler fra denne fæle gode jord, med drugs og billige ord, men to ekte ord er, jeg elsker deg.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil