Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Farlig moro

Farlig moro

En kjedelig dag på landet ble kanskje ikke så kjedelig likevel.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.02.2004


"Skal vi finne på noe gøy?" Det var Roar som snakket. De tre ungdommene satt inne på rommet til Line. Roar og Stian ble med Line hjem etter skoletid. De tre prøvde å finne på noe spennende som skulle få litt fart på den lille plassen, Slumpen. Plassen hadde kanskje 100 innbyggere tilsammen. Området var ganske stort for alle husene hadde et fjøs, en garasje og noen lekestativer til barna. Det var bare en skole, en matbutikk som hadde nesten alt mellom himmel og jord.

 

"Har du noen spesielle ideer?" Det var Line som spurte Roar. Line likte fart og spenning, men hun var litt forsiktig når det gjalt Roar sine ideer med fart og spenning. En gang hadde han fått med seg en gjeng med ungdommer opp på fjellet og aket ned på akebrett uten ratt eller bremser. To stykker brakk foten. Det var bare ett av mange ville påfunn han hadde hatt oppgjennom oppveksten. "Vi kan stikke bort til meg, kanskje vi finner noe på låven." "Gi deg Roar, du kjenner låven inn og ut. Hva sikter du til?" Stian så mistenkelig bort på Roar mens han sa det. Han var også med på det meste Roar fant på. "Bli med bort å se, så skal jeg vise dere hva jeg sikter til." Roar var ute av døren i rommet til Line, før han var ferdig å snakke.


 

Vinden ute var kald. Veien var tildekket av sne og is. Det tok fem minutter å gå fra Line til Roar.

 

Det var varmt inne i låven. Alle tingene stod plassert på rekke og rad. Det minste først og det største bakerst. Roar løp helt ned i den venstre delen av låven. Han ventet til Stian og Line kom før han trakk det hvite lakenet av en gammel blå Ford. "Hva sier dere nå? Den er i tipp topp stand. Det er bensin på den og alt er klart." "Mener du at vi skal kjøre en bil. Vi har ikke lov til det, det er 4 år til vi er 18 år." Det var Line som snakket. Hun var ikke helt fornøyd med ideen til Roar. " Vi kan ikke vente til vi er 18 år for å oppleve noe gøy." Roar hadde en overbevisende tone i stemmen. "Jeg lover dere at det ikke kommer til å gå galt. Det er bare for moro skyld. Siden det er min ide kan jeg kjøre. Du Stian kan sitte fremme og du Line kan sitte bak." "Er du helt sikker på det her Roar, det høres litt farlig ut". " Nei,det går nok helt bra Line. Da er det bestemt. Vi gjør det i kveld. Klokken 18.00 møter vi her." Roar hadde bestemt seg. Det var ingenting Stian og Line kunne gjøre for å stoppe han.

 

Tiden gikk og klokken ble 18.00. Alle stod klar utenfor låven til Roar. De gikk inn for å sette seg i bilen. Roar bak rattet, Stian ved siden av og Line bak. Roar satte radioen på og startet motoren. Han trødde ned gasspedalen og ropte ut: "Nå kjører vi!" Han kjørte forsiktig ut av låven slik at han ikke skulle skade noe. Bakken ut til veien virket utrolig lang. Spenningen steg hos alle tre for hvert sekund som gikk. "Vi burde kanskje ikke gjøre dette." Det var Line som brøt stilheten. Stian og Roar så på hverandre, de vekslet blikk før Stian sa: "Nå er du med og du forblir med. Det er ingenting som kan stoppe oss nå. Det eneste er hvis vi kjører i noe eller at bilen går tom for bensin." Ikke før han fikk sakt ordene begynte bilen å svinge frem og tilbake. Stian så bort på Roar. Han satt og småflirte mens han sa:"Vi må få litt spenning". Stian grep tak i rattet fpr å prøve å holde det i ro,men Roar bare gasset mer på. Han var kommet opp i 100 km/t. Bilen begynte å gli til alle kanter. Den var på tur utfor veien. Bilen trillet rundt. Nå lå bilen helt i ro. Line prøvde å røre benene og armene. Hun var ikke skadet. "Stian, Roar lever dere?" Hun så frem på de to guttene. Stian rørte på seg. Hun så bort på Roar, han hadde skallet hodet i rattet, hun sa at han pustet. "Stian? Går det bra med deg?" "Ja, det gjør nok det, men se på Roar." De prøvde å klatre ut gjennom dørene på bilden. De kunne høre sykebilen i det fjerne. Det var nok noen som hadde sett Roar sin villkjøring.

 

Roar var kommet på sykehuset. Han hadde fått en kraftig hjernerystelse og han hadde brukket noen ribbein. Han hadde sagt han var lei seg for det som skjedde og både Stian og Line hadde tilgitt han. De hadde nemlig større problemer med å forklare hvorfor de tok ut bilen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil