Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Espen og Trollet

Espen og Trollet

En liten fortelling med troll og magi.

Karakter: 5+

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.02.2004
Tema
Eventyr


Det var en gang tre brødre som het Ole, Ola og Espen. De skulle prøve lykken, nemlig å finne gull i skogen. Men alle var litt redde av seg for å gå inn i skogen. Det var blitt sendt ut bud fra konger over hele verden, om at det var et troll som hadde tatt til fange alle prinsessene fra hele verden. Det gikk rykter om at det var trollet i skogen rett bak huset til de fattige brødrene. De var glade for at de ikke hadde sett trollet, det skulle visst være veldig stygt, hadde noen sagt.

 

Ole var den første som skulle ut i skogen å finne gull. Når han hadde gått et lite stykke, møtte han trollet alle fryktet. Han hadde den vanlige kroppsformen, bare i stor form selvfølgelig. Men trollet hadde 3 hoder og 7 øyne. 3 øyne på det høyre hodet og 3 øyne på det venstre. På det midterste og det største hodet var det et gigantisk øye som nesten dekket hele hodet. Inne i pupillen på det største øye var det siste gul-røde øyet. Ole ble veldig redd, han skulle til å løpe av sted så fort beina og pusten holdt. Men før han fikk til det tok trollet han og puttet han inn i munnen. Trollet var så stort at Ole ble sittende fast mellom tennene på trollet.


 

En stund etter skjønte Ola og Espen at det ikke var noe vits i å tro at Ole skulle komme tilbake. Så derfor var det Ola sin tur. Ola skulle ut å finne gull. Men før Ola så vidt var kommet inn i skogen, kom det samme trollet og prøvde å spise ham. Ola satt seg også fast mellom tennene på trollet.

 

En stund etter skjønte Espen at han var siste håp. Espen var den minste, svakeste men kanskje allikevel den smarteste. Han hadde også hørt om at trollet hadde tatt alle prinsessene, og det var stor belønning. Da var det Espen sin tur til å finne gull, og forhåpentligvis brødrene sine. Han tok med seg alt det som var å finne i huset. Han tok med seg: En spade, et grønt laken, og mange nåler som stakk veldig, opp i sekken med det. Nålene var fra stemoren, hun prøvde å selge klær. Men fortjenesten gikk dårlig.

 

Da han kom inn i skogen, så han trollet blant fjellene. Espen begynte å grave med spaden, mellom steiner gravde han et hull. Han la det grønne lakenet over seg så det så ut som gress. Nå gjaldt det å være muse stille og at trollet ikke tråkket på Espen. Trollet stod plutselig ca. 10 meter unna Espen. Trollet sa høyt, ”nå går jeg hjem og spiser litt”. Espen lusket etter trollet og måtte ofte stoppe og gjemme seg når trollet stoppet og tok pauser. Til slutt, lenge og langt og lengre enn langt. Kom de til trollets hjem. Det var en stor og våt hule. Espen la alle nålene i inngangen. Etter at Espen hadde ventet en lang stund, etter at trollet hadde spist grøten sin, gikk trollet lengre inn i hulen. De gikk langt inn i fjellet. Trollet først, og Espen etter. Endelig stoppet trollet, Espen var utslitt. Der var alle prinsessene innelåst i et bur. Trollet stod og lo av dem så hele fjellet ristet. Da tok Espen spaden og kastet den ut i gangen. Så det ble gjenlyd i hele hulen. Trollet snudde seg fort og løp ut av hulen for å sjekke. Da tråkket han på alle nålene. Han sa AAAAAAAUUUUUUU!!!!! Der lå han en liten stund, men han kom seg raskt opp på beina igjen. Nå var han rasende. Espen tok spaden nok en gang og hev den inn mot prinsessene. Da tok trollet og slo og sparket i fjellet så inngangen ramlet sammen og stengte for alle som prøvde å komme seg inn eller ut. Nå løp trollet inn i hulen. Men Espen hadde tatt nøkkelen til buret til prinsessene, når trollet hadde falt. Espen hadde også rukket å stikke av med prinsessene bak en stein.

 

Nå tok Espen for tredje gang spaden og kastet den mot utgangen. Nå var trollet rød i øynene. Han skjønte at han var blitt lurt trill rundt. Han løp mot utgangen. Men han glemte at han hadde sperret utgangen. Han løp rett på, så det ble et stort hull i steinveggen. Espen og prinsessene løp ut forbi det døde trollet. Og Espen tok med seg Ole og Ola som fortsatt så vidt var i live.

 

Espen fikk alle prinsessene og mange halve kongeriker. Alle de halve kongerikene og noen av prinsessene fikk Ole og Ola av Espen. Alle levde lykkelige alle sine dager, unntatt trollet.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil