Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Makt og terrorisme

Makt og terrorisme

Meninger relatert til makt og terrorisme.

Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.02.2004
Tema
Terrorisme


Hvorfor er det galt av terrorister å drepe uskyldige sivile, mens for amerikanerne er det fullt akseptabelt. Dette er et spørsmål en kan stille seg selv. Etter 11. september 2001 har USA drevet heksejakt på terrorister. De sier selv at de skal utrydde terrorismen, og at de er i ferd med å bryte ned det store terrornettverket Al Qaida. Men går det egentlig an å utrydde terrorismen, og har kampen i det hele tatt ført til mindre terrorisme? Hvis en ser objektivt på dette så tror jeg nok de aller fleste vil komme fram til at svaret er et rungende NEI. Det nytter ikke å bekjempe terrorisme. Jeg tror bare USA skaper grobunn for ny rekruttering av terrorister.

 

Det døde rundt om tre tusen amerikanere 11. september, men mye tyder på at langt flere sivile har dødd i USA sin kamp mot terror i Afghanistan, og Irak. En kan alltids komme med argumentet at det alltid vil gå sivile liv til spille i en krig, men hva har USA egentlig oppnådd med disse krigene? Det er riktig at det i begge landa var et grusomt regime, men jeg tror neppe det er blitt så mye bedre. Så hvem kan egentlig stå i mot USA sin maktsyke. Ingen, slik situasjonen er i dag vil jeg si. USA kan nærmest gjøre akkurat som de vil, uten at noen kan si noe på det. Det spiller ingen rolle hva andre mener, presidenten i USA er nærmest blitt Gud. FN hadde tidligere ganske stor innflytelse i den internasjonale politikken, men blir nå regelrett ignorert av den eneste supermakten vi har igjen. Nemlig USA med sin maktsyke president Bush i spissen. Det beste eksempelet på USA sin egenrådighet kan vi se med tanke på Irak-konflikten. Uten FN sitt samtykke gikk USA og britene til krig, selv om alt tydet på at Irak ikke hadde masseødeleggelsesvåpen, og dermed ikke var noen trussel mot vesten.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil