Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Klasseturen

Klasseturen

En kjærlighetsnovelle.

Karakter: 5

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.02.2004
Tema
Sjekking


Lillebroren min satt og maste om at han var sulten, måtte tisse og om hvor lenge det var til vi var fremme. Jeg skrudde walkmanen min på det høyeste lydnivået for å slippe og høre på bråket deres. Jeg var drittlei av disse klasseturene som varte ei hel uke, og som vi måtte ha med familien våres på. En ting var å dra på helgtur med klassen, men fjelltur om vinteren en hel uke med klassen og familien var verre. Mamma ble sint da jeg nevnte at jeg ikke hadde lyst, og mente jeg var bortskjemt. Ikke alle var så heldige som det vi var. Hvorfor det var så stas å få dra på skiturer med hele klassen og familiene hadde jeg aldri skjønt, og slalåm var pyton. Vi, jeg og resten av klassen, passet på å vise at vi ikke gledet oss til turen, så vi kanskje slapp til neste år.

 

Ikke bare måtte jeg være med på turen, men jeg måtte også bo på rom med familien min. Lillebroren min snakket i søvne hele den første natten i Trysil, og jeg var om mulig i enda dårligere humør ved frokosten dagen etter. Mamma var overlykkelig og la ut om hvor deilig det skulle bli å komme seg ut i naturen, etterfulgt av en lang lekse om at vi vanligvis var altfor mye inne og så på tv, og at jeg var en typisk tenåring som ikke klarte å gå i andre klær enn merkeklær og kun det mest moderne. Hun drog frem noen brosjyrer hun hadde funnet på rommet om snowboardkurs for nybegynnere. Hun la ut om hvor mange det var som stod på snowboard i disse dager og hadde tydeligvis bestemt at dette var noe for meg. Jeg var totalt uinteressert i snowboard, men hvis jeg kunne velge om å være med på et snowboardkurs eller være sammen med familien min å bli dummet ut hele tiden, valgte jeg snowboardkurs. Jeg presset frem et smil, og mamma hoppet nesten opp og ned på stolen av glede. Dermed var det avgjort, jeg skulle på snowboardkurs.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil